© Stefan Beel

DISCUSSIE. Boeren verzamelen in Brasschaat tegen erkenning Kalmthoutse Heide als nationaal park: heb jij begrip voor hun actie?

“Niet vergeten, zonder boer geen eten”: landbouwers uit de regio vatten donderdagmiddag post langs de Bredabaan in Brasschaat om te protesteren tegen de mogelijke erkenning van Grenspark Kalmthoutse Heide als ‘nationaal park’.

LEES OOK. Boeren verzamelen in Brasschaat uit onrust over toekomst Kalmthoutse Heide: “Niet vergeten, zonder boer geen eten”

De boeren verzamelden met hun tractoren aan parking Zwarte Hond langs de Bredabaan in Brasschaat, terwijl in Hotel Dennenhof een belangrijke vergadering plaatsvond van de werkbank over het Grenspark Kalmthoutse Heide. Zo’n werkbank brengt alle partijen samen om het draagvlak voor het project zo groot mogelijk te maken.

“Wij hebben ook onze plaats in die werkbank”, zegt Sabina Vandeweyer van actiegroep De Landelijke Toekomst. “Maar wat wij daar als argumenten aanbrengen, komt niet in de verslagen. Er wordt over onze hoofden heen vergaderd.”

De landbouwers vrezen dat hun boerderijen zullen moeten verdwijnen als de Kalmthoutse Heide een nationaal park wordt. “Worden de natuurgebieden groter, dan wordt onze vrijheid beknot op onze landbouwgrond en draait het Vlaamse stikstofakkoord nog meer in ons nadeel uit. Wij zijn de buren van de natuur, maar we voelen ons niet geraadpleegd.”

Heb jij begrip voor de actie van de boeren?

LEES OOK. Boeren rukken op naar Brasschaat: daarom zijn landbouwers niet blij met erkenning natuurgebied Kalmthoutse Heide

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Discussie