© via REUTERS

Zelensky wijst onderhandelingen met Poetin opnieuw af: “Niet interessant om elkaar te ontmoeten”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft herhaald dat hij onderhandelingen met Rusland afwijst. Gesprekken zijn enkel mogelijk als Rusland zijn soldaten terugtrekt uit Oekraïne, zijn fout toegeeft en er mogelijk een nieuwe leider komt in Moskou. Dat heeft president Zelensky gezegd in een interview dat donderdag op de Britse televisiezender Sky News is uitgezonden. “Enkel dan kan de situatie opgelost worden. Enkel dan zijn onderhandelingen mogelijk”, aldus president Zelensky.

Bron: Belga

President Zelensky heeft onderhandelingen met de Russische president Vladimir Poetin eind september al per decreet verboden. “Het interesseert mij niet. Het is niet interessant om elkaar te ontmoeten, het is niet interessant te spreken”, zegt president Zelensky over een onderhoud met zijn Russische ambtgenoot. “Ze willen geen onderhandelingen, en dat was al voor de inval zo. President Poetin heeft dat beslist.”

Voor de oorlog hebben de mannen elkaar een keer ontmoet. “Ik heb een man gezien die het ene zegt en dan het andere doet”, zegt president Zelensky. Hij is ervan overtuigd dat Oekraïne voor president Poetin slechts de eerste stap is.

Hij erkende dat de Oekraïense troepen zowel in het zuiden als in het oosten van het land onder druk staan. De Russische troepen vielen aan zonder ook maar ergens rekening mee te houden. “Het zijn buitengewone aantallen. Het kan ze niet schelen”, aldus president Zelensky. “Aan hun kant zijn er duizenden doden, maar ze gooien er gewoon mensen in.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER