Antwerps burgemeester Bart De Wever kreeg in New York een rondleiding door rabbijn Mendel Sharfstein (links) in het hoofdkwartier van de Chabad-gemeenschap.© rr

Antwerps burgemeester Bart De Wever bezoekt hoofdkwartier Joodse Chabad-gemeenschap in New York

Antwerpen -

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bezocht tijdens zijn verblijf in de Verenigde Staten niet alleen het Witte Huis, maar ook het internationale hoofdkwartier van de Joodse Chabad-gemeenschap in New York. “Antwerpen heeft een grote en belangrijke joods-orthodoxe gemeenschap, de Chabad-beweging maakt daar substantieel deel van uit”, zegt De Wever aan Joods Actueel.

Sacha Van Wiele

De Wever verbleef vorige week in New York, Washington en Boston. Op de agenda stond toch vooral het beveiligen van de haven in de strijd tegen de drugscriminaliteit. Tijdens zijn verblijf in New York bezocht hij het hoofdkwartier van Chabad Lubavitch. Antwerpen telt ook een grote vertegenwoordiging van de Chabad-gemeenschap.

“Antwerpen heeft een grote en belangrijke Joods-orthodoxe gemeenschap, de Chabad-beweging maakt daar substantieel deel van uit”, zegt De Wever aan Joods Actueel. “Tijdens mijn bezoek aan New York leek het mij opportuun om de wortels van deze beweging te doorgronden. Om het inzicht in de gemeenschap te vergroten en samenwerking te versterken werd het bezoek verdergezet met een open en constructief gesprek.”

De Wever ziet dan ook een duidelijke link tussen de gemeenschap in Antwerpen en New York. “De analogie tussen de verschillende Joodse gemeenschappen in New York City en Antwerpen is evident, zij het op kleinere schaal. Het joodse (religieuze) leven is deel van het Antwerpse DNA. Ik zal er als burgemeester alles aan doen om deze te waarborgen in welvaart en veiligheid”, zegt De Wever.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bart De Wever Antwerpen