Parkeren op het Rondplein en de andere centrumparkings kost vanaf februari 0,8 euro per uur.© Tommy Maes

Parkeertarieven in Mol-centrum stijgen met 10 cent

Mol -

De parkeertarieven voor de betalende zones in Mol-centrum worden vanaf 1 februari verhoogd met 10 cent per uur. Voortaan worden de toekomstige parkeertarieven jaarlijks geïndexeerd, afhankelijk van de stijgende levensduurte.

De gemeenteraad van Mol besliste in december over de budgetten van 2023. Daarin werd beslist om de aanvullende personenbelasting en de opcentiemen op de onroerende voorheffing niet te verhogen. Wel worden verschillende tarieven van de gemeentelijke dienstverlening aangepast.

Dat is ook het geval bij het betalend parkeren. Zo wordt het tarief voor de betalende centrumparkings Rondplein, ‘t Getouw, Markt en Sint-Pieter aangepast van 0,7 naar 0,8 euro per uur. Het tarief op de centrale winkelas stijgt voor het eerste uur van 1 naar 1,1 euro. Voor het tweede uur stijgt het tarief van 1,4 naar 1,5 euro.

Gratis Kwartiertje

Het Gratis Kwartiertje blijft behouden. Dat is een specifieke parkeerschijf waar je in alle betalende zones een kwartier gratis mag parkeren. Elke nieuwe inwoner krijgt een Gratis Kwartiertje op de bevolkingsdienst. Een extra Gratis Kwartiertje aankopen kan aan de informatie- en onthaalbalies in ’t Getouw en welzijnssite Ten Hove en de dienst toerisme.

Bewoners in betalende zones of zones waar het gebruik van de parkeerschijf geldt, kunnen een bewonerskaart aanvragen. Hiermee krijgen ze de mogelijkheid om hun auto voor onbeperkte tijd op een aantal locaties in het centrum te parkeren. De gemeenteraad besliste om deze tarieven aan te passen van 50 naar 55,60 euro voor de eerste bewonerskaart en van 75 naar 83,50 euro voor de tweede bewonerskaart. (mto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners