De teller van Nicholas Neyt (rechts) staat momenteel op acht doelpunten: “Niet bijster veel, maar ik ben dan ook wat later aan het seizoen begonnen.”© Geert De Rycke

Voetbal 4de provinciale E FC Daknam

Nicholas Neyt legt er voor FC Daknam vijf in het mandje tegen Orly Sint-Niklaas: “Van een diepe spits worden doelpunten verwacht”

Lokeren -

Het voorbije weekend blikte FC Daknam hekkensluiter Orly Sint-Niklaas in met 13-0. Nicholas Neyt scoorde vijf keer en was daarmee de meest productieve Daknammer.

Dirk Van Bruysel

“Met deze score toonden we dat we goed bij schot waren, maar het was ook een opsteker voor de verdedigers en de doelman want het was al van begin december geleden dat we een clean sheet konden laten optekenen”, zegt Nicholas Neyt. “We waren het jaar 2023 begonnen met een magere één op negen en dat was toch te weinig voor onze ploeg. Hierdoor waren we zelfs uit de top vijf getuimeld. Uit deze overwinning moeten we vertrouwen kunnen putten. Ook ikzelf trouwens. Ik ben een diepe spits en van mij worden doelpunten verwacht. Met mijn vijf treffers van zondag staat de teller nu op acht. Niet bijster veel, maar ik ben dan ook wat later aan het seizoen begonnen.”

“Hoe dat kwam? Ik ben drie seizoenen uit geweest door blessures. Toen speelde ik voor Heikant-Zele in tweede provinciale. Deze zomer maakte ik de overstap naar Daknam, maar omdat ik ook mijn trainersdiploma UEFA-C wilde behalen, ben ik begonnen bij de reserven. Tevens kreeg ik van de jeugdverantwoordelijke de kans om trainer te worden van de U17 van Daknam, maar daardoor kon ik nog amper meespelen met de reserven. Nu ik mijn trainersdiploma op zak heb, heb ik gezegd dat ik opnieuw speler wil worden. Ik werd dan overgeheveld naar de A-kern en train tevens ook de U9, wat beter te combineren is. Dat ik opnieuw aan het groeien ben bewijzen mijn vijf doelpunten alvast.”

Plaats in derde heroveren

“Hoe hoog de lat dit seizoen ligt bij Daknam? Vorig seizoen is Daknam gezakt uit derde provinciale en die plaats willen we zo snel mogelijk heroveren. Maar de ambities reiken op termijn verder. Zo wordt vooropgesteld om eerst en vooral een stevige derdeprovincialer te worden en mettertijd opnieuw door te stoten naar tweede provinciale. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar het is een werk van lange adem.”

“Eerst moeten we trachten om uit vierde provinciale weg te geraken. Daarvoor moeten we zo snel mogelijk opnieuw onze plaats bemachtigen in de top vijf. Laten we dus beginnen om onze positieve lijn zondag door te trekken bij Tielrode. Akkoord, Tielrode is de op één na laatste in het klassement, maar toch mogen we die mannen niet onderschatten want echt zwakke ploegen zijn er niet in de reeks. De weg naar de top vijf is nog lang. Laten we dus geconcentreerd aan de match tegen Tielrode beginnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners