© EPA-EFE

Na Wimbledon nu de Australian Open? Elena Rybakina plaatst zich voor de finale en treft ex-dubbelpartner van Elise Mertens

Elena Rybakina (WTA 25) heeft zich donderdag als eerste speelster gekwalificeerd voor de finale van de Australian Open. De 23-jarige Kazachse, vorig jaar winnares van Wimbledon, haalde het in de eerste halve finale in Melbourne na een uur en 43 minuten tennis in twee sets (7-6 (7/4) en 6-3) van de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA 24).

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De in Moskou geboren Rybakina speelt al een hele Australian Open op hoog niveau. Ze verloor op weg naar de finale slechts een set. Rybakina is aan haar vierde Australian Open bezig. Haar beste resultaat tot dusver was een plaats in de derde ronde bij haar debuut in 2020.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 33-jarige Azarenka won de Australian Open in 2012 en 2013. Nadien raakte ze in zes deelnames nooit meer verder dan de kwartfinales. Na haar bevalling eind december 2016 keerde Azarenka in 2017 terug op de WTA Tour, maar een vechtscheiding speelde haar aanvankelijk parten. De voorbije jaren kon ze de weg naar boven weer inzetten.

Sabalenka verslaat Linette

Aryna Sabalenka (WTA 5) heeft zich donderdag als tweede speelster geplaatst voor de finale van de Australian Open. De Wit-Russin versloeg op het hardcourt in Melbourne de Poolse Magda Linette (WTA 45) in de halve finale in twee sets: 7-6 (7/1) en 6-2. De partij duurde 1 uur en 35 minuten.

Het was de vierde maal dat de 24-jarige Sabalenka zich bij de laatste vier schaarde op een Grand Slam. De drie voorgaande keren (Wimbledon 2021 en de US Open 2021 en 2022) waren die halve finales telkens het eindstation maar nu bereikt ze dus wel de finale. De Wit-Russin rekende in de derde ronde in Melbourne met haar voormalige dubbelpartner Elise Mertens af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 30-jarige Linette raakte bij haar zes vorige deelnames aan de hoofdtabel in Melbourne nooit verder dan de derde ronde (2018). Ook op de andere grandslamtoernooien was de derde ronde haar beste resultaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis