Themabeeld van een BIN-bord.© Jan Van der Perre

Koornbloemwijk breidt BIN uit: “Na getuige te zijn van een inbraak, was het tijd voor actie”

Wilrijk -

In wijk Koornbloem organiseerde het buurtcomité een infoavond over het buurtinformatienetwerk (BIN). Op die manier hopen de initiatiefnemers het netwerk uit te breiden. “Door een goede samenwerking tussen de politie en de bewoners kunnen we de sociale controle en veiligheid in een wijk verhogen”, vertelt Patrick Torfs van Politie Antwerpen.

Het BIN is sinds 2019 actief in de Koornbloemwijk en dit op initiatief van buurtbewoonster Veronique Regnier. “We kampten met een echte inbrakenplaag. Op klaarlichte dag merkte ik een verdachte camionette op bij de buren. Ik stond er toen niet echt bij stil, maar achteraf hoorde ik dat er was ingebroken”, vertelt Veronique. “Toen kwam ik met het idee om zo’n netwerk op te starten. We wilden al langer een infoavond organiseren, maar door corona is het er nu pas van gekomen.”

Een buurtinformatienetwerk heeft als doel de veiligheid in een buurt te verhogen via een samenwerking tussen bewoners en de politie. “We willen eigenlijk teruggaan naar de ‘goede oude tijd’ waar iedereen uit de buurt elkaar kende”, legt Patrick Torfs uit. “Als er toen iets verdacht was, had iemand het vast vanuit het raam gezien en gebeurde er dus ook minder.” Bewoners kunnen bij een verdachte situatie de politie verwittigen waardoor de buurt op de hoogte wordt gebracht en mee kunnen uitkijken.  (bekn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners