Emma kwam als laureaat van de wedstrijd uit de bus.© IF

Het gedicht van Emma (11) siert de gevel van de bib

Temse -

De bibliotheek van Temse organiseerde een gedichtenwedstrijd voor kinderen naar aanleiding van de Poëzieweek. Het gedicht Vriendschap van de 11-jarige Emma Decheiver kwam als winnaar uit de bus en is sinds kort te zien op de voorgevel van de bib.

Pieter Van Hecke

Elk jaar vindt in de laatste week van januari in heel Vlaanderen de Poëzieweek plaats. Tijdens deze periode zetten bibliotheken, scholen en boekhandels poëzie in de kijker. Het thema van deze editie is vriendschap. Dat inspireerde de bibliotheek van Temse om op een originele manier een ode te brengen aan die vriendschap. “Voor de kerstvakantie deden we een oproep aan kinderen uit Temse om een kort gedicht te schrijven over vriendschap”, vertelt schepen Lieve Truyman (N-VA). “Iedereen die iets instuurde, maakte kans om zijn of haar gedicht tijdens de Poëzieweek aan de voorgevel van de bib te zien hangen. De bib kreeg uiteindelijk meer dan zestig inzendingen en daar zaten heel wat mooie, grappige en originele gedichten bij.”

Lezers aanspreken

Uiteindelijk viel de keuze op het gedicht van de 11-jarige Emma Decheiver. “Het gedicht van Emma viel op door zijn eenvoud en positieve boodschap. Er zit meer dan één laag in het gedicht”, vertelt bibliothecaris Jeroen De Lathouwer. “De lezer wordt in de eerste regel rechtstreeks aangesproken. Ideaal dus voor een plaats waar heel wat voorbijgangers passeren.”

Een ruime selectie van de andere inzendingen krijgt tijdens de Poëzieweek een plaatsje in de bibliotheek. Op woensdag 1 februari kunnen kinderen van 5 tot 8 jaar om 14 uur een speurtocht in de bib afleggen waarbij ze op zoek gaan naar vrolijke versjes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners