Hans Cools© RR

Februari bezorgt Davidsfonds drukke agenda

Aartselaar -

De plaatselijke Davidsfondsafdeling heeft in de maand februari opvallend veel activiteiten gepland. Naast twee eigen lezingen zakt de overkoepelende vereniging ook dit jaar weer af naar het cultureel centrum ’t Aambeeld voor een academie.

 

Op woensdag 8 februari zorgt Manu Keirse voor een lezing over omgaan met verlies onder de titel ‘Rouwen is ... leren anders vasthouden’. Keirse is klinisch psycholoog, was hoogleraar verliesverwerking aan de KU Leuven, is doctor in de geneeskunde en gespecialiseerd in patiëntenbegeleiding, rouwverwerking en palliatieve zorg.

Op dinsdag 28 februari is Tom Peinen als spreker uitgenodigd om een actueel beeld te schetsen van een verrassend ‘Ostbelgien’. Tim is historicus noch reisgids, maar heeft wel een grote liefde voor Duitstalig België, de kleinste entiteit in de EU met een eigen wetgevende macht.

Vergezeld van historisch en recent beeldmateriaal schetst hij wie die Duitstalige Belgen zijn en hoe ze vandaag in het leven staan. De aanvang van beide lezingen in het CC aan de della Faillelaan 32 is 20u.

Opnieuw een academie

Op dezelfde locatie zorgt het overkoepelende Davidsfonds voor een academie onder de titel Frankrijk in een notendop. Hans Cools, professor aan de KU Leuven, legt zich in zijn onderzoek en onderwijs toe op de politieke, culturele en sociale geschiedenis van het vroegmodern Europa (1450-1650). Daarbij gaat zijn aandacht vooral uit naar de Nederlanden, Frankrijk en Italië.

Geïnteresseerden noteren alvast de dinsdagen 14 en 28 februari en 7, 14 en 21 maart 2023. Deze lessenreeks start telkens om 14u en duurt tot 16u. Inschrijven hiervoor kan via 016/31 06 70 of www.davidsfonds.be/academie.  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners