© atv

Nog eens vier Limburgers opgepakt voor aanslag in Brasschaat: verdachten ook gelinkt aan incidenten in Maasmechelen

Brasschaat -

De politie heeft nog eens vier jonge Limburgers gearresteerd na de aanslag van afgelopen weekend op een kantoorgebouw in Brasschaat. Twee van hen zijn minderjarig. De jongeren kunnen ook gelinkt worden aan eerdere aanslagen in Maasmechelen. De feiten spelen zich af in het drugsmilieu.

ppn, jtp

Zaterdagnacht rond 4.15u ontplofte een vuurwerkbom aan de gevel van een kantoorgebouw met ruim 40 kantoren op de Bredabaan in Brasschaat. Door de explosie sneuvelde de voordeur en twee ramen, de gevel raakte zwartgeblakerd. Niemand raakte gewond.

Kort na de feiten kon de politie in Maasmechelen al twee verdachten arresteren, een 19-jarige man uit Maasmechelen en zijn 18-jarige Nederlandse vriendin. Zij verschijnen vrijdag voor de raadkamer. Woensdag werden nog eens vier verdachten opgepakt.

“De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen heeft woensdag drie huiszoekingen uitgevoerd in Dilsen Stokkem, Lanaken en Maasmechelen. Daarbij werden vier personen, twee 18-jarigen en twee 17-jarigen, gearresteerd”, bevestigt woordvoerster Kato Belmans van het Antwerps parket.

Maasmechelen

Bij die huiszoekingen troffen de speurders ook heel wat elementen aan die de verdachten kunnen linken aan twee aanslagen van een week eerder in Maasmechelen. Daar werd een jongeman van achttien jaar geviseerd. Hij zou zich ophouden in het drugsmilieu en werd twee nachten op rij opgezocht.

Eerst moest de inkomhal van een appartement er aan geloven en bij de tweede afrekening ging het om de voordeur van een huis. In die woning woonde de familie van het 18-jarige doelwit. Zowel de aanslagen in Brasschaat als Maasmechelen werden gepleegd met zwaar explosief vuurwerk van het Cobratype.

De twee minderjarigen werden voorgeleid voor de jeugdrechter. “De twee 18-jarigen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Antwerpen, die besliste hen aan te houden. Ze verschijnen maandag voor de raadkamer”, aldus Belmans.

De speurders sluiten niet uit dat ze in de nabije toekomst nog aanhoudingen moeten verrichten. Het onderzoek wordt nu voortgezet door alle betrokken politiediensten. Daaruit moet nog blijken wie de daders precies wilden viseren in Brasschaat. In het kantoorgebouw is een transportfirma gevestigd waarvan de zaakvoerder in de cel zit in een lopend drugsdossier. Ook een Schotens restaurant dat vorig jaar geviseerd werd, heeft zijn maatschappelijke zetel in het gebouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV