Archiefbeeld.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bestuurder zonder rijbewijs had drugs genomen

Turnhout, Beerse, Oud-Turnhout

Inspecteurs van de lokale politie Turnhout hebben tijdens een verkeersactie eerder deze week de auto in beslag genomen van een man die positief testte op het gebruik van cannabis en cocaïne. Betrokkene had bovendien geen rijbewijs.

Tijdens de actie in Beerse, Turnhout en Oud-Turnhout werden in totaal zeshonderd voertuigen gecontroleerd. Van een tweede chauffeur die cannabis had gebruikt werd het rijbewijs ingetrokken voor vijftien dagen.

Voorts werden ook twee onmiddellijke inningen uitgeschreven voor chauffeurs die bezig waren met bezoldigd goederenvervoer, maar waarvan het voertuig niet was aangemeld voor dergelijke activiteiten. De chauffeurs kregen elk een boete van 990 euro.

Tot slot werden er ook inbreuken vastgesteld op het rijden met buitenlandse nummerplaten in ons land door iemand die al geruime tijd in België is ingeschreven, het niet dragen van de veiligheidsgordel, het onvoldoende vastmaken van een lading en het rijden met een rijbewijs waarvan de geldigheidsdatum is overschreden. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners