Peter Somers (Buurtvereniging), Kiana Clauw (TotalEnergies), Jan Belloy (Buurtvereniging), Luc Van Soom (TotalEnergies) en schepen Lili Stevens.© RR

Benzinestation net buiten centrum nu ook uitgerust met AED-toestel

Duffel -

De gemeente Duffel is een publiek toegankelijke automatische externe defibrillator (AED) of ‘hartstarter’ rijker. Dankzij Buurtvereniging Lijsterstraat-Merelstraat en TotalEnergies is de omgeving aan het fort van Duffel en het Mosterdpotbos voortaan met zo’n toestel uitgerust.

“Deze locatie ligt uit het centrum, maar het is een plaats met veel activiteit en waar veel mensen, op weekdagen en tijdens het weekend, samenkomen. Het gaat om bezoekers van het fort van Duffel, wandelaars in het Mosterdpotbos, de school en jeugdzorg Ter Elst, PVT Schorshagen, dagverblijf De Maretak, enzovoort. We hopen dat ook andere ondernemers of verantwoordelijken van Duffelse organisaties een gelijkaardig initiatief nemen”, zegt schepen van Welzijn Lili Stevens (CD&V).

Momenteel zijn er negen AED’s beschikbaar in de publieke ruimte in Duffel. De gemeente geeft subsidies aan Duffelse organisaties en verenigingen die een AED aankopen voor publiek gebruik. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Duffel