© Night of the short film

Animatiefilmfestival Aanaa strijkt neer in Filmhuis Klappei

Met de focus op debuut- en doorbraakfilms neemt animatiefilmfestival Aanaa Filmhuis Klappei voor drie dagen over. Naast de veelgeprezen kleppers Consuming Spirits en Sita Sings The Blues, kan je tijdens de kortfilmprogramma’s genieten van voor een oscar genomineerde shorts tot meer underground, nog te ontdekken parels.

De gezellige cinema in de Klappeistraat staat donderdag 2 tot en met zaterdag 4 februari in het teken van animatiefilm. Het emotioneel aangrijpende Consuming Spirits, dat het verhaal vertelt van drie personages in het kleine stadje Appalachia, wordt gebracht in een mix van verschillende animatietechnieken zoals stop-motion, cut-out animatie en handgetekende animatie. Die langspeler viel net zo in de prijzen als het eveneens geprogrammeerde Sita Sings The Blues. De onafhankelijke langspeelfilm portretteert de levensreis van hindoegodin Sita op de muziek van jazzzangeres Annette Hanshaw.

Een still uit de reis door liefde, verraad en zelfontdekking van hindoegodin Sita in Sita Sings The Blues.© Aanaa

Tijdens de twee kortfilmprogramma’s wil Aanaa het publiek laten kennismaken met wat animatiefilm kan zijn. De selectie werd dan ook gemaakt met het oog op een verscheidenheid aan technieken, onderwerpen, stijlen - van surrealisme in The Three Ring Circus, tot het realistische Bestia. Wie nieuw is in de animatiewereld kan tijdens het driedaagse festival underground shorts en voor een oscar genomineerde animaties ontdekken. Met klassiekers als Seventeen, tot het minder bekende Ladies Night.(tsjs)

Info en tickets www.klappei.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners