De werken starten op het kruispunt met De Rooy en Bruggeske, waar onder meer de bypass wordt weggewerkt.© Tommy Maes

Rioleringsproject Sint-Apollonialaan start na Achterbos Kermis

Mol -

De werken voor het rioleringsproject Sint-Apollonialaan in Mol starten op maandag 20 februari, na Achterbos Kermis. De eerste fase richt zich op het kruispunt met Bruggeske en de Rooy, dat voor een drietal maanden wordt afgesloten voor alle zijstraten.

Het project in de Sint-Apollonialaan omvat zowel rioleringswerken als ingrepen die de verkeersveiligheid op de weg tussen Achterbos en Mol-centrum moeten verhogen. Voor het rioleringsproject vernieuwt Aquafin het pompstation in de Boeretangsedreef, met de aanleg van een grotere persleiding via een aangepast tracé.

Pidpa installeert een gescheiden rioolstelsel in de Sint-Apollonialaan, Sterrenstraat en Postelarenweg (tussen Sint-Apollonialaan en Tortelstraat). Het regenwater gaat via afzonderlijke buizen naar de Millegemloop (oude Waterbroekloop).

Fietspaden en compactere kruispunten

Op het vlak van verkeersveiligheid krijgt de Sint-Apollonialaan gescheiden fietspaden langs beide zijden van de weg. Ook in de Postelarenweg worden de fietspaden binnen de werfzone vernieuwd. Daarnaast worden alle kruispunten op het tracé compacter gemaakt.

Het kruispunt De Rooy - Sint-Apollonialaan - Bruggeske wordt vereenvoudigd met het wegwerken van de bypass. Dat herleidt het aantal mogelijke conflictpunten op het kruispunt van drie naar één. Het kruispunt Keirlandse Zillen - Sint-Apollonialaan - Nijverheidsstraat wordt eveneens verkeersveiliger gemaakt. De as Keirlandse Zillen-Nijverheidstraat krijgt in het nieuwe ontwerp maximale doorstroming.

Eerste fase

De werkzaamheden starten op maandag 20 februari, na afloop van Achterbos Kermis. Bij fase 1 wordt er gewerkt op het kruispunt Bruggeske-Sint-Apollonialaan-De Rooy. Dat kruispunt wordt een drietal maanden afgesloten. De verkeersdienst heeft een bewegwijzerde omleiding uitgewerkt via Achterbos, Zelm, Milostraat, Bronstraat, Hofstede en Nijverheidsstraat. Fietsers hebben in de onmiddellijke omgeving voldoende alternatieve fietsverbindingen.

In een tweede fase schuiven de rioleringswerken op richting het kruispunt met Achterbos. Het volledige rioleringsproject situeert zich in de Sint-Apollonialaan, Peperstraat, Sterrenstraat en een deel van de Postelarenweg (tussen Sint-Apollonialaan en Tortelstraat).  (mto)

www.gemeentemol.be/sint-apollonialaan

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners