Edith Piaf.© Gamma-Keystone via Getty Images

Cultuursmakers Kalmthout brengen met Mireille Vaesen hulde aan Edith Piaf

Kalmthout -

Dat Cultuursmakers uitgerekend in februari een ode brengen aan Edith Piaf is geen toeval. Het is dit jaar immers 60 jaar geleden dat de Franse zangeres is overleden.

Cultuursmakers Kalmthout nodigt zaterdag 11 februari Mireille Vaesen uit in Club K. Ze brengt vanaf 20u hulde aan de ‘grande dame van het Franse chanson‘. “Ze zingt al vanaf heel jonge leeftijd en is intussen van veel markten thuis. Ze studeerde kleinkunst aan de Studio Herman Teirlinck en deed onder meer een tournee met Hugo Claus”, vertelt Alain ‘T Kindt, voorzitter van Cultuursmakers Kalmthout. “Ze trad ook vaak op in Duitsland en maakte muziektheater voor kinderen en volwassenen.” 

“Edith Piaf of Edith Giovanna Gassion zoals ze officieel heet was een nakomeling van een roemrijk circusgeslacht. Zij kon nooit alleen zijn en was heel de tijd op zoek naar liefde, passie en plezier. Eigenlijk wou ze maar één ding: zingen, zingen en zingen!”, legt Alain ‘T Kindt uit.

Twee topmuzikanten

Mireille Vaesen laat zich voor dit concert begeleiden door twee topmuzikanten. Martine de Kok is een singer-songwriter, maar ook een uitstekende pianiste. Ze werkte onder meer samen met Herman Van Veen en theatergezelschap FroeFroe. Zij zingt soms mee en speelt ter ere van Edith Piaf piano en accordeon. Sam Pasternak is een groot talent op viool. Tijdens dit concert speelt hij meestal gitaar, maar soms ook cello of piano”, geeft Alain ’T Kindt nog mee.

Het concert start op 11 februari 2023 om 20 uur in zaal Club K aan de Kapellensteenweg 234 in Kalmthout. Kaarten kosten 15 euro.

(evdw)

Info en reserveren: www.cultuursmakers.be/kalmthout

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners