Cindy de Moor en Wenke De Herdt achter de tap van ’t Heuvelzicht dat anderhalf jaar gesloten bleef.© koen fasseur

Cindy en Wenke zorgen met ’t Heuvelzicht voor nieuw leven op het Heuvelplein

Essen -

Sinds kort is er opnieuw meer leven op het Heuvelplein. Met dank aan Cindy de Moor en Wenke De Herdt die de deuren van café ’t Heuvelzicht opnieuw open zwaaiden. De oude klanten vinden met veel plezier de weg terug.

Anderhalf jaar lang is het café naast het gemeentehuis van Essen gesloten gebleven. Het zorgde voor een donkere plek op het Heuvelplein, maar daar is sinds kort verandering in gekomen. Cindy de Moor en haar partner Wenke De Herdt zochten een nieuwe uitdaging en vonden die in het café.

“We vernamen van brouwerij Cassimon dat het café stond over te nemen. Er was ook vraag naar heropening in Essen. Het was eerder een goeddraaiende zaak, maar helemaal afgeleefd”, vertelt Wenke. “De brouwer zorgde voor nieuwe ramen, toog en tap, wij gaven het interieur een nieuw likje verf, vernieuwden het sanitair en het meubilair.”

De bruine kroeg kreeg een modernere toets.© koen fasseur

“We wilden de bruine kroeg behouden, maar de stijl is nu zachter en moderner dan vroeger. De klanten van weleer omarmen deze make-over. De ramen bieden een uitzicht op het terras waar het bij mooi weer gezellig toeven is.” Niet alleen de zaak zelf is opgefrist ook de naam. “We maakten er ’t Heuvelzicht van, waarin de naam van Café Heuvelzicht nog heel herkenbaar aanwezig is.”

Naast Cindy en Wenke treffen klanten twee flexijobbers achter de toog. “Zowel Cindy als ik hebben nog een andere job. Cindy heeft een koerierbedrijf en ik ben actief in de privésector. Meer dan tien jaar geleden deed ik al wel eens een vakantiejob in de horeca, maar verder dan dat reikt mijn ervaring niet. Toch heeft ons dat niet afgeschrikt. We namen de beslissing overigens niet impulsief, we hebben wel marktonderzoek verricht. We hebben er nog geen moment spijt van gehad. We krijgen ook alleen maar positieve reacties.”

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners