Nationaal voorzitter CD&V Sammy Mahdi komt naar Sint-Job.© CD&V

CD&V Brecht eet nieuwjaarsfrietjes met nationaal voorzitter Sammy Mahdi en minister Annelies Verlinden

Brecht -

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi komt op 28 januari frietjes eten in feestzaal ’t Goorhof in Sint-Job. Ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden komt haar frietjes daar in de Brechtse mayonaise doppen.

CD&V Brecht ontvangt nationaal voorzitter Sammy Mahdi in ’t Goorhof om er te spreken over Christendemocratie en wat die in een gemeente zoals Brecht nog kan betekenen. Maar de lokale partij verwent alle aanwezigen met frietjes en lokale producten.

“Het is de eerste fysieke nieuwjaarsreceptie na corona waarop we meteen onze nationaal voorzitter mogen verwelkomen. Daar kijken we enorm naar uit”, bekent Roeland Ruelens, gemeenteraadslid en mede-organisator met plezier. “Ik hoorde hem al vaker spreken en het blijft boeien. Christendemocratie is niet altijd even duidelijk voor iedereen, maar Sammy kan dat zelfs met een mop duidelijk maken”, garandeert hij.

Samy Mahdi komt Brecht Chirstendemocratie uitleggen.© CD&V

“Ik ben al wel vaker in Brecht geweest, maar dan eerder tussen de boerderijdieren. Nu kom ik met plezier langs om de mooiste ideologie die er bestaat aan de Brechtenaren te verkondigen. Ik woon graag nieuwjaarsrecepties bij, want voel ik pas wat er leeft bij de mensen lokaal”, vertelt voorzitter Sammy Mahdi.

Daarnaast komen minister Annelies Verlinden en enkele Antwerpse parlementsleden mee klinken op het nieuwe jaar. “Als Schotenaar is Brecht mij als buurgemeente niet onbekend natuurlijk. Ook toekomstig lijsttrekker, Daan De Veuster, ken ik al van toen we samen nog actief waren bij JONG CD&V”, reageert de minister.

Annelies Verlinden komt van buurgemeente Schoten naar Brecht.© CD&V

Start uitdagend jaar

Voor de bezoekers is er ook wat lekkers en leuks voorzien. Frietjes met lokale groenten en als dessert rijstpap en chocolademelk, recht van bij de boer. Jong en oud kan zich ook uitleven met handgemaakte Brechtse binnenspelen.

“Met de nieuwjaarsreceptie start een nieuw, uitdagend politiek jaar voor onze Brechtse afdeling. We willen graag met zoveel mogelijk mensen ons inhoudelijk verdiepen. Wat zijn onze allerbelangrijkste thema’s? Welke ideeën zijn er voor de toekomst, ook op lange termijn? Mensen betrekken is een grote, maar interessante uitdaging”, stelt Daan De Veuster, eerste schepen en lijsttrekker in 2024.

Nieuwjaarsfrietjes met Sammy Mahdi op zaterdag 28 januari vanaf 12u in feestzaal ’t Goorhof. Toegang is vrij en voor iedereen gratis.  (Elke Lamens)

Info en inschrijven: https://www.cdenv.be/kalender/nieuwjaarsfrietjes-met-sammy-mahdi-cdenv-brecht/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners