Het Park Papenhof.© Dirk Vertommen

Burgemeester roept buurt Papenhof bij elkaar: “Signalen moeten vlotter tot bij ons geraken”

Mechelen -

Het Mechelse stadsbestuur organiseert op korte termijn een overlegmoment met de buurtbewoners van het Papenhof. De burgemeester reageert daarmee op de signalen die de omwonenden gaven over het onveiligheidsgevoel in de wijk. Met het overlegmoment wil de stad de communicatie tussen de bewoners en de stad en politie stroomlijnen.

Stijn Van de Sande

LEES OOK: Buurtbewoners Papenhof klagen overlast al meer dan een jaar aan: “Er is een snel groeiend onveiligheidsgevoel”

De buurtbewoners van de wijk Papenhof in Mechelen klagen over het groeiend onveiligheidsgevoel in hun buurt. Een kleine twee weken geleden vond er in hun buurt nog een schietpartij plaats tussen mensen uit het drugsmilieu. “Ik heb kennis genomen van die klachten en wil ze natuurlijk ernstig nemen. Daarom wil ik een goed beeld krijgen vanuit de omwonenden over de leefbaarheid van hun wijk”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

“Het is belangrijk dat we een juist en volledig zicht krijgen om accuraat te kunnen optreden, want op dit moment zijn er amper geregistreerde feiten van overlast en weinig tot geen meldingen bij de politie”, verduidelijkt de burgervader. “Daarom organiseren we op korte termijn een overlegmoment om kordaat en efficiënt aan de slag te kunnen gaan met de meldingen uit de buurt. Op welke manier dat best gebeurt, gaan we samen met de bewoners, de politie en de afdeling preventie bekijken. Zo kan de oprichting van een buurtinformatienetwerk een piste zijn.”

De omwonenden van Papenhof krijgen nog deze week een uitnodiging voor de buurtvergadering.

LEES OOK: Schietpartij rond drugs aan Mechels park wakkert onrust aan: “Papenhof komt niet in beeld als problematisch”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners