Laurence Tronckoe was aan de slag als T2 bij KFC Vrasene en heeft plannen met SKL Doorslaar B: “Vanaf volgend seizoen kunnen we bouwen om uit te groeien tot een stabiele derdeprovincialer.”© Erik Westerlinck

Voetbal  3de Provinciale E SKL Doorslaar B

Laurence Tronckoe grijpt zijn kans als T1 bij SKL Doorslaar B: “Eerst het behoud afdwingen”

Doorslaar -

Na het opstappen van Jonas Baudine wegens beroepsredenen, nam Laurence Tronckoe (32) de trainerstouwtjes in handen bij SKL Doorslaar B. De Antwerpse coach was aan de slag als T2 bij KFC Vrasene, maar de leraar LO wil de kans als hoofdcoach met beide handen grijpen.

Wim Redant

Robur Moerzeke bleek zondag een maatje te groot, maar Tronckoe vertoeft met Doorslaar B nog wel op een veilige elfde plaats. “Ik wil mijn kans als T1 grijpen”, aldus de nieuwe coach. “Eerst moeten we het behoud afdwingen. Ik ben pas 32 en dus nog een jonge trainer, maar het coachen zat wel al snel in mij. Als voetballer coachte ik jeugdploegen. Ik was voorheen als speler aan de slag bij Doorslaar en dus kom ik in geen vreemde omgeving terecht. Ik ben blij dat ik deze kans kreeg. Als voetballer beleefde ik mijn debuut bij Temse. Ik trok naar Vrasene waarmee ik van eerste naar tweede provinciale degradeerde. Met Zelzate vond ik opnieuw onderdak in eerste provinciale. Na een jaartje Kruibeke volgde een heerlijk seizoen bij Eendracht Zele, tot de belastinginspectie binnen viel en het feestje grondig verstoord werd. Met Doorslaar speelde ik in tweede provinciale. We haalden de eindronde, maar we promoveerden niet. Ik herinner me wel dat we bijzonder veel plezier beleefden met een toffe groep.”

Tronckoe weet wat hem in de twaalf resterende wedstrijden te doen staat. “De focus ligt op het verzekeren van het behoud. De volgende jaren moeten we dan wel beter doen. We kampten dit seizoen met vele blessures en kregen af te rekenen met allerhande forfaits, waardoor het wellicht strijden wordt tot de laatste snik om ons veilig te stellen. Vanaf volgend seizoen kunnen we dan bouwen om uit te groeien tot een stabiele derdeprovincialer. Ik zag de jonge spelers al stappen voorwaarts zetten. Bovendien bestaat er een goede samenwerking tussen de A- en de B-ploeg.”

Beperkte middelen

Doorslaar werkt wel met beperkte middelen qua infrastructuur, maar Tronckoe moppert niet. “Met Doorslaar B trainen en spelen we net Doorslaar zelf. De jeugd kan terecht op het kunstgrasveld van Daknam. Doorslaar zette samen met Daknam een samenwerking op onder de noemer ‘Juve Lokeren’ waardoor interprovinciaal kan gespeeld worden. Doorslaar B is een opleidingsploeg, maar die biedt me wel de kans om ervaring op te doen bij een eerste ploeg. Ik ben ambitieus, maar deze stap is belangrijk in mijn leerproces.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners