© ies

Jonge journalisten vallen in de prijzen

Lokeren -

Niet minder dan vijf leerlingen van de VLOT!-campus Creo in Lokeren vielen in de prijzen in de Junior Journalist-wedstrijd van het Davidsfonds. Jene Neetesonne stoot zelfs door naar de nationale finale.

Ivan Elegeert

Ruim 15.000 jonge schrijftalenten uit 350 scholen namen deel aan de wedstrijd van het Davidsfonds. “Junior Journalist zet jonge schrijvers aan tot journalistiek schrijven rond een bepaald thema. Dit jaar was dat #trots #lokalehelden. In september, aan het begin van het schooljaar, werd het startschot gegeven”, vertelt Frans De Smedt van Davidsfonds Lokeren.

In de VLOT!-campus Creo namen zestien klassen uit de eerste graad van het secundair onderwijs deel aan de wedstrijd. Daarvan vielen Jene Neetesonne (klas 2A13), Kasper Claessens (klas 2A8), Bram Lievens (klas 2A13), Ellen D’Haese (klas 2 A13) en Nio Mertens (klas 2A8) in de prijzen. Neetesonne werd geselecteerd om deel te nemen aan de nationale finale in april, waar uiteindelijk vier laureaten worden gekozen. “Wij zijn in elk geval fier op onze leerlingen, niet enkel op de laureaten, maar op alle deelnemers”, reageert directrice Veerle Boelens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners