Een van de weesgedichten op een Mortselse vitrine.© RR

Tientallen ramen en etalages in Mortsel en Edegem zijn versierd met een weesgedicht

Mortsel, Edegem -

Voor de Poëzieweek, die donderdag van start gaat, gingen meer dan negentig bibliotheken van Vlaanderen op zoek naar ramen en etalages om weesgedichten op aan te brengen. Ook de bibliotheken van Mortsel en Edegem deden mee waardoor 85 gedichten in deze gemeenten een plekje kregen.

De mensen die een gedicht adopteerden, mochten aangeven welk ze graag op hun raam zagen verschijnen. Met 25 gedichten in Edegem en zestig in Mortsel hebben de voorbijgangers tot donderdag 2 februari veel leesvoer.

In Mortsel komen tien gedichten van leden van Kunstkring Sirkel. “Het was het doel om ook lokale dichters te laten deelnemen. Kunstkring Sirkel werkt al jaren samen met de bibliotheek van Mortsel om poëzie in de kijker te zetten”, zegt Geert Lemahieu van Kunstkring Sirkel.

De stad ontwikkelde een wandelroute om de gedichten te ontdekken. “Zowel particulieren als handelaars waren enthousiaste adoptanten. De wandelroute brengt je door gans Mortsel langs deze zestig gedichten, een absolute aanrader”, meldt schepen Ilse Lacante (N-VA).

In Edegem ging schepen Koen Michiels (N-VA) zelf op pad om weesgedichten op ramen te schrijven. De Mortselse wandelroute kan online worden geraadpleegd. (fisp)

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners