© BELGA

Samenwerking tussen Defensie en bouwsector moet meer jongeren aan het werk helpen

Defensie en de bouwsector gaan nauwer samenwerken voor de begeleiding van jongeren naar een job. Ze hebben daarvoor woensdag een uitvoeringsakkoord ondertekend rond beroepsbegeleiding en tewerkstelling, in aanwezigheid van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).

Bron: Belga

Ons land telt zowat 300.000 jongeren die geen werk, opleiding of ervaring hebben. Dat terwijl zowel Defensie als de bedrijven op zoek zijn naar mensen. Defensie en het bedrijfsleven tekenden daarom in juli al het akkoord ‘Reboot4you’ voor meer samenwerking.

Bedoeling is vooral sociaaleconomische kwetsbare jongeren te informeren, te ondersteunen en te begeleiden naar een baan bij Defensie, in de industriële of dienstensector. Het uitvoeringsakkoord tussen Defensie en de bouwsector van woensdag is een volgende stap.

Concreet engageerde Constructiv, de dienstverlenende organisatie van de bouwsector, zich woensdag in het akkoord om professionele opleidingen aan te bieden aan militairen met een contract van beperkte duur, militairen van het reservekader en burgerpersoneel met een startbaanovereenkomst. Zo kunnen die vaardigheden en kennis verwerven die hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en uitzicht geven op duurzame tewerkstelling in de bouw of bij Defensie, luidt het.

“Onze sector is voortdurend op zoek naar gekwalificeerde arbeidskrachten. Dankzij ‘Reboot4you’ kunnen sociaaleconomisch kwetsbare jongeren een professionele beroepsopleiding volgen. Door hen op te leiden in beroepen in de bouwsector kunnen ze zich, als ze dat willen, heroriënteren naar een duurzame job in de bouw”, zegt Gianni De Vlaminck, voorzitter van Constructiv.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER