Een truweel of ‘troeffel’ in het Zoersels.© BELGA

Namen trage wegen goedgekeurd, Troeffelpad wordt wel met twee ‘f’en geschreven

Zoersel -

Vier trage wegen in Zoersel hebben een eigen naam gekregen. Tijdens het openbaar onderzoek liep één bezwaar binnen tegen het Troefelpad, maar dan specifiek over de schrijfwijze. De bezwaarindiener, tevens de aandrager van de naam vorig jaar, vroeg een schrijfwijze met twee ‘f’’en. De gemeenteraad stemde hiermee in.

Kristin Matthyssen

Vier trage wegen in Zoersel krijgen een eigen naam. Geen officiële naam, maar wel een manier om die paadjes beter te benoemen en zo ook wat meer bekendheid te geven. Het verbindingspad tussen de Kerkstraat en de Pastoor Doxlaan wordt Lisa’s Laantje naar Lisa De Breuker. De trage weg tussen De Hulsten en het Geleg krijgt de naam Troeffelpad, naar de oude steenfabriek die er in 1733 door kloosterlingen van de Sint-Bernardusabdij werd opgericht. Troeffel verwijst naar truweel, al wordt het in Zoersel ook voor ‘schup’ gebruikt. Aanvankelijk had de gemeente Troefelpad voorgesteld, maar er kwam dus een bezwaar binnen tegen de schrijfwijze. De gemeenteraad stemde met de wijziging tot Troeffelpad in.

De verbinding tussen de Kerkstraat en de Smissestraat wordt het Bijlpad, naar cultuurhuis de Bijl.

Het pad tussen de Smissestraat en de Doelen wordt het Langemanpad, naar de Zoerselse scoutsgroep The Long Man met lokalen in de Doelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners