Schepen Hanssens, mobiliteitsadviseur Stefan Van den Branden en algemeen directeur van Scholen van OLVP An Van Haut op de nieuwe parking.© yjs

Extra parkeerplaatsen op zaterdag: schoolterrein omgevormd tot nieuwe parking

Sint-Niklaas -

Aanstaande zaterdag 28 januari opent de stad Sint-Niklaas een nieuwe parking in de Spoorweglaan. De parking bevindt zich op het terrein van Scholen Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie en telt vijftig plaatsen. Op zaterdagen moet de parking de parkeercapaciteit in het stadscentrum vergroten.

Yannick Joos

Met de opening van de nieuwe parking in de Spoorweglaan, tussen de Plezantstraat en de Hofstraat, voorziet de stad opnieuw extra parkeerruimte in de binnenstad. In november vorig jaar werd ook de nieuwe buurt- en centrumparking Westerplein met 170 extra plaatsen op het bedrijfsterrein van SVK geopend. “Ook op deze nieuwe parking kunnen bezoekers hier voor slechts twee euro hun wagen een hele zaterdag kwijt”, vertelt schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA). “Net zoals de parking aan het Westerplein, behoort deze parking tot de witte parkeerzone. Betalen kan aan de parkeerautomaat aan de ingang of via sms of app 4411.”

LEES OOK. Stad krijgt half miljoen euro Vlaamse steun voor uitvoering parkeerbeleid Sint-Niklaas

“De parking is voor iedereen toegankelijk”, vult de schepen verder aan. “We mikken in de eerste plaats op bezoekers die een iets langere parkeertijd nodig hebben om bijvoorbeeld te gaan winkelen of een voorstelling te komen bekijken in de nabijgelegen stadsschouwburg. Op die manier willen we op straat meer ruimte creëren op straat en voor kortparkeren op de pleinparkings. Daardoor wordt het parkeren meer gespreid en zal ook het parkeerzoekverkeer verminderen.”

Door de langdurige samenwerking met Scholen Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie kan de stad het terrein nu ook gaan inzetten als publieke parking op zaterdag. Naast de vijftig parkeerplaatsen blijven er ook een tiental plekken gereserveerd voor personeelsleden van de school. “We hebben de parkeervakken opnieuw geschilderd en een nieuwe in- en uitrit voorzien die veiliger en gebruiksvriendelijk zijn”, aldus schepen Hanssens. “We bekijken of we de parking in de toekomst ook kunnen inzetten op weekavonden voor bezoekers van de stadsschouwburg of op zondagen bij evenementen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners