Archiefbeeld.© rr

Fietsendief ‘s nachts betrapt met twee fietsen op zijn schouder

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een geseinde veelpleger kunnen onderscheppen. De fietsendief reed rond met twee fietsen op zijn schouder. Hij beweerde dat hij de fietsen had gered uit de klauwen van een dief en dat hij deze later zou terugplaatsen.

nelo

Een patrouille van de mobiele eenheid merkte in de nacht van dinsdag op woensdag een verdacht tafereel op aan de Rijnkaai. “Een fietsende man vervoerde twee fietsen op de schouder”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Toen de man het politievoertuig opmerkte, versnelde hij en draaide hij de Kriekenstraat in.”

In die straat staan verdwijnpalen, “maar de man had er geen rekening mee gehouden dat deze voor de politie naar beneden zakken. Zo kon de patrouille de man eenvoudig onderscheppen en controleren”, zegt de politiewoordvoerder.

De kerel van 25 jaar bleek gekend als veelpleger. Hij stond geseind met een bevel tot gevangenneming. “De twee fietsen op zijn schouder bleken samen aan een slot te hangen. De man beweerde dat hij deze uit de klauwen van een fietsendief had gered en terug op hun plek ging plaatsen”, zegt Migom. De man werd gearresteerd, de eigenaars van de fietsen worden opgespoord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners