© Twitter

Twee doden en meerdere gewonden bij mesaanval op trein in noorden van Duitsland, verdachte opgepakt

Bij een mesaanval op een trein in het noorden van Duitsland zijn woensdag twee mensen om het leven gekomen. Er raakten ook zeven mensen gewond, waarvan drie zwaar. Een man viel hen om 15 uur aan op een trein die van Kiel naar Hamburg reed.

lsBron: Belga, Der Spiegel, Bild

Er zou woensdagnamiddag paniek ontstaan zijn op de regionale trein, toen drie meisjes een wagon binnenstormden en meedeelden dat er zich een man met een mes aan boord bevond. De politie kreeg verschillende noodoproepen binnen - de eerste om 14.58 uur - en de trein hield onverwacht halt in het station van het dorpje Brokstedt. Vermoedelijk hebben passagiers of personeelsleden aan de noodrem getrokken.

De politie kon de vermoedelijke dader oppakken in het station van Brokstedt. Zijn identiteit is niet duidelijk. De politie spreekt van een man tussen 20 en 30 jaar. De lokale regering van een man tussen 25 en 40 jaar. De Duitse krant Bild schreef eerst dat zij op basis van bronnen vernomen hadden dat het om een man uit Syrië ging, maar zij pasten dat later aan naar ‘een Palestijnse vluchteling uit Gaza’. De man raakte zelf ook gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij bewaakt voor de politie. Zijn motief is nog onduidelijk. De man had een tijdelijke verblijfsvergunning bij zich, die besmeurd was met bloed van het incident. Volgens bronnen van Duitse media had hij mogelijk mentale problemen.

© AP

Op de trein stak hij meerdere mensen neer. Twee personen kwamen om het leven, drie zijn zwaargewond, vier lichtgewond. Over de identiteit van de slachtoffers is voorlopig nog niets bekend. Volgens ooggetuigen was er begrijpelijkerwijs enorme paniek op de trein.

Het treinstation van Brokstedt is tot nader order gesloten. Politie en ambulances zijn massaal ter plaatse en hebben een veiligheidszone afgebakend. Heel wat treinritten in de deelstaat werden al geschrapt.

“Ons diepste medeleven gaat uit naar de nabestaanden van de slachtoffers. Wij wensen de gewonden een spoedig en volledig herstel”, deelde de spoorwegmaatschappij mee.

Sabine Sütterlin-Waack, minister van de deelstaat Schleswig-Hölstein, zei tegen NDR: “Het is verschrikkelijk, we zijn allemaal geschokt en ontzet dat zoiets is gebeurd.”

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER