In de reeks ziet Jente De Keyser nog een paar uitdagers voor de titel: “Ook Oudenaarde, Doornik en Zedelgem mogen we niet afschrijven.”© Erik Westerlinck

Volleybal  Nationaal 2A Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas

Jente De Keyser en Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas versterken leidersplaats: “Alle sets werden met het kleinste verschil beslist”

Stekene -

Met een overwinning in vijf sets bij Knack Roeselare B verstevigden Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas zijn leidersplaats. De Waaslanders tellen nu twee punten meer dan Balti Kortrijk en Knack Roeselare B. “Dit zijn gouden punten”, zegt Jente De Keyser.

Dirk Van Bruysel

Vamos was sterk aan de match begonnen, maar moest in de eerste set alsnog een ruime voorsprong prijs geven om uiteindelijk met het kleinste verschil te verliezen. Ook in de tweede set beslisten details over winst en verlies. Ondanks de 2-0-achterstand gaf Vamos niet op en zowel in de derde als de vierde herneming moesten de Waaslanders enkele matchballen wegpoetsen. Toch forceerde men een belle. Daarin trok Vamos meteen alle registers open. “Het werd dus uiteindelijk een wedstrijd waarin alle sets met het kleinste verschil werden beslist. Een match waarin details voor de beslissing zorgden. Dat we in Roeselare uiteindelijk twee punten konden meegraaien is sterk. Vergeet niet dat Knack B nog altijd de virtuele leider is. De West-Vlamingen hebben nog een inhaalmatch en kunnen, mits winst, over ons naar de koppositie wippen.”

“We zijn aan een sterk seizoen bezig”, weet De Keyser. “We verloren amper twee competitiewedstrijden. Op de eerste speeldag gingen we kansloos onderuit tegen Knack Roeselare B en begin december moesten we de duimen leggen tegen Zedelgem. Op dat moment leek dat misschien een uitschuiver – en het was ook onze slechtste match tot nu toe – maar wanneer je de resultaten van Zedelgem nadien bekijkt, dan zie je dat die ploeg niets meer heeft verloren.”

Geen topfavoriet

“Of we nu topfavoriet zijn voor de titel? Neen, ik denk dat die eer is weggelegd voor Roeselare of Kortrijk”, houdt De Keyser de druk af. “Ook Oudenaarde, Doornik en Zedelgem mogen we niet afschrijven. Laat ons daarom liever niet verder kijken dan de volgende wedstrijd. Met Hofstade-Zemst treffen we opnieuw een ploeg waar we niet over gaan lopen. In de heenronde zijn we in Hofstade gaan winnen in vijf sets. Ook nu verwacht ik een pittig duel. Vergeet niet dat we dit seizoen nog maar drie keer in drie sets konden winnen. Dat we deze keer Hofstade-Zemst in de eigen Sportstek mogen ontvangen, is ook geen zekerheid op winst. Onze twee nederlagen incasseerden we immers voor eigen volk. Laten we gefocust spelen en trachten de punten in Stekene te houden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners