De organisatoren van Toeren in de Polder bij het elektrische treintje dat deelnemers zal vervoeren.© dvk

Met een elektrisch treintje op kroegentocht: “Idee kwam er aan de toog”

Kruibeke -

Op zaterdag 4 februari wordt een kroegentocht georganiseerd langs de drie Kruibeekse deelgemeenten. Een elektrisch treintje kan je afzetten bij de drie organiserende horecazaken, waar vertier en spijs wordt voorzien.

Dieter Verschooren

Drie Kruibeekse horeca-uitbaters slaan de handen in elkaar om hun zaken te verbinden door de Polders van Kruibeke. Voor een schamele 10 euro word je rondgevoerd door een elektrisch treintje en krijg je in elke zaak een versnapering ter waarde van 4 euro. Het Kruibeekse café Polder Noord, Bistro Mille in Bazel en ’t Loze Vissertje in Rupelmonde organiseren samen Toeren in de Polder. “Toen de uitbater van ’t Loze Vissertje Bert Deyaert bij mij aan de toog zat, kwam het idee naar boven om onze cafés op een leuke manier te verbinden”, vertelt Kris Smet van Polder Noord. “Omdat we Bazel niet links konden laten liggen, klopten we aan bij Daniëlle Fissette van Bistro Mille. Het resultaat is een fijne kroegentocht, waarbij je in elke zaak een versnapering of een korting van 4 euro krijgt. In elke zaak wordt ook in muzikaal vertier voorzien, zoals een accordeonist.”

Gratis treintje

Om iedereen de kans te geven deel te nemen aan Toeren in de Polder wordt de elektrische trein van Toon Pauwels ingezet tussen 14 uur en 18 uur. “Het is wel een stevige afstand om heen en weer van Kruibeke naar Rupelmonde of omgekeerd te wandelen”, zegt Kris. “Wie zich heeft ingeschreven, kan daarom gratis op- of afstappen waar hij of zij dat wil in de polder. Natuurlijk kan iedereen voor zichzelf uitmaken waar de tocht begint en eindigt.”

Om praktische doeleinden worden voorverkooptickets verkocht in de deelnemende zaken of tijdens de Boerenmarkt op zaterdagochtend 4 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners