Sylke, Jochen en Toon studeren samen in De Plek.© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Samen studeren in Lokaal Dienstencentrum De Plek is een succes: “Blokken lukt hier veel beter”

Sint-Katelijne-Waver -

Het initiatief waarbij studenten samen kunnen studeren in Lokaal Dienstencentrum De Plek in Sint-Katelijne-Waver is een succes. Dagelijks komen er verschillende studenten samen om te blokken. “Het Lokaal Dienstencentrum bewijst hiermee een ontmoetingsplek voor alle inwoners te zijn”, aldus het gemeentebestuur.

Stijn Van de Sande

De Gidsen Sint-Katrien contacteerden het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver met de vraag om een studieplek in te richten waar studenten samen kunnen studeren. “Die vraag kwam er onder andere omdat het door de hoge energieprijzen onmogelijk geworden was om in hun eigen scoutslokalen te studeren. We zijn aan de slag gegaan en realiseerden een studieplek in Lokaal Dienstencentrum De Plek in de Wilsonstraat”, zegt onderwijsschepen Sarah De Keyser (CD&V).

“Het is superfijn om de studenten hier over de vloer te krijgen”, vult Sabine Van der Vloedt van De Plek aan. “Sinds 27 december mochten we in totaal al 110 keer een studeerplek aanbieden aan zo’n twintig verschillende studenten. Sommigen komen voor een dag, anderen zien we hier bijna dagelijks studeren. De studenten zijn voorbeeldig, beleefd en creëren helemaal geen overlast. Het is zeker een geslaagd initiatief.”

“Blokken lukt beter”

Ook de studenten zelf zijn tevreden over de studieplek. “Door ergens anders te studeren dan thuis lukt het blokken veel beter”, zeggen studenten Sylke Wyckmans (21), Jochen Duez (18) en Toon Stippelmans (21) in koor. “Hier is minder afleiding en meer sociale druk, want je ziet elkaar studeren. En de verplaatsingen van thuis naar hier en omgekeerd zijn een fijne pauze.”

“We openden Lokaal Dienstencentrum De Plek in juni 2022 met als doel een ontmoetingsplaats te zijn voor alle inwoners”, zegt Jeroen Baeten (N-VA), schepen van Jeugd en voorzitter van de raad van bestuur van Zorgbedrijf Rivierenland, dat het LDC uitbaat. “Met dit initiatief bewijzen we hoe sterk het concept van een lokaal dienstencentrum is. We blijven ook in de toekomst bekijken hoe we de noden van onze inwoners hier kunnen vervullen.”

Studeren in De Plek kan nog tot en met dinsdag 31 januari. Het LDC is alle dagen inclusief het weekend open van 8.30 tot 17u. Een plekje reserveren is niet nodig. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners