In het centrum van Onze-Lieve-Vrouw-Waver opent Gérard vrijdag een nieuwe ontbijt- en lunchzaak.© Dirk Vertommen

Gérard opent in centrum Onze-Lieve-Vrouw-Waver nieuwe ontbijt- en lunchzaak met verkooppunt van Donuttello

Onze-Lieve-Vrouw-Waver -

In de Dijk in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) opent op vrijdag 27 januari een gloednieuwe ontbijt- en lunchbar. Bij Kwalithee zal je onder meer terecht kunnen voor koffie en thee, koffiekoeken en belegde broodjes. “En dankzij Donuttello hebben we ook de beste donuts van België”, zegt zaakvoerder Gérard Lipkens.

Stijn Van de Sande

In een voormalige kledingwinkel in Dijk 7 in Onze-Lieve-Vrouw-Waver opent vrijdag een nieuwe horecazaak. “Er was heel wat verbouwingswerk nodig, maar ik ben blij dat we binnen enkele dagen de deuren van Kwalithee eindelijk kunnen openen”, zegt zaakvoerder Gérard Lipkens. “Vanaf dan is iedereen welkom om te komen ontbijten, lunchen of een pintje te drinken. Maar het is meer dan een ontbijt- en lunchbar, want we hebben ook een feestzaal voor dertig tot vijftig personen.”

Zoals de naam van de zaak al doet vermoeden wil Gérard vooral inzetten op kwaliteitsvolle producten. “Onze thee wordt bijvoorbeeld gemaakt met losse geplukte blaadjes en ook op het vlak van koffie stellen we hoge eisen”, zegt hij. “Verder werken we uitsluitend met dagverse producten. Voor onze belegde broodjes rijden we bijvoorbeeld iedere dag naar de vroegmarkt om groenten te halen en die ook zelf te snijden en te verwerken. Zo zijn we zeker dat we onze klanten alleen kwalitatieve producten kunnen aanbieden.”

Donuttello

Behalve koffie, thee en belegde broodjes vind je in het assortiment van Kwalithee onder meer ook Limburgse vlaaien, koffiekoeken en verschillende soorten bier. “Daarnaast hebben we ook een ‘shop-in-shop’ van Donuttello. Hun donuts werden naar eigen zeggen verkozen tot de beste donuts van België en zijn vanaf vrijdag dus ook te koop in onze zaak. Eerder waren hun donuts in onze regio enkel verkrijgbaar in Heist-op-den-Berg en Mechelen, waar de winkel nu wel tijdelijk gesloten is.”

Kwalithee is gevestigd aan de Dijk in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.© Dirk Vertommen

Gérard heeft alvast de ervaring om van zijn nieuwe ontbijt- en lunchbar in het centrum van Onze-Lieve-Vrouw-Waver een succes te maken. “Ik heb al in verschillende horecazaken gewerkt en ik baatte ook jarenlang de broodjeshoek uit in de Spar-supermarkt in Waver. Wij waren destijds een van de eersten die met dat concept begonnen. We zijn er dan ook van overtuigd dat een kwalitatieve broodjeszaak met de mogelijkheid om iets te drinken absoluut kan werken in het dorp. We kijken er alvast naar uit om onze eerste klanten te verwelkomen.”

Kwalithee opent de deuren op vrijdag 27 januari en is dagelijks geopend van 7 tot 17.30u. De feestzaal achter de zaak is ook buiten de openingsuren beschikbaar. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners