Aan het internationale driehoekstoernooi nemen drie Europese topclubs deel: Club Brugge, Ajax en Borussia Dortmund.© RR

Club Brugge, Ajax en Mönchengladbach spelen driehoekstoernooi op veld van... KBSK Retie

RETIE -

De beste jeugdspelers van Club Brugge, Ajax Amsterdam en Borussia Mönchengladbach spelen op zaterdag 4 februari een internationaal driehoekstoernooi in… sportpark Vossekot in Retie.

Eddy Meulemans

Dat de duels tussen de U13-jeugdploegen van de drie Europese topclubs plaatsvinden op de velden van KBSK Retie, is omdat de Kempen voor elk van hen centraal gelegen zijn tussen West-Vlaanderen, Nederland en Duitsland. Volgens bestuurslid Rob Van Reusel van KBSK Retie kwam de vraag van Club Brugge. “Vanwege onze centrale ligging”, zegt Rob. “Maar ook omdat de technische staf van Club Brugge weet dat wij hier in Retie beschikken over een modern sportcomplex met uitstekende voetbalterreinen.”

Kempense Voetbalacademie

Sinds enkele jaren werkt Club Brugge samen met de Kempense Voetbalacademie. Naast KBSK Retie maken ook KFC Dessel Sport, KFC Witgoor Sport, KSK Kasterlee en KFC Lentezon deel uit van deze academie. “De samenwerking houdt onder meer in dat professionele trainers van Club Brugge af en toe trainingen komen geven aan onze jeugdploegen, maar ook dat jonge jeugdtalenten van bij ons de kans krijgen om door te groeien op hun niveau“, zegt Rob. ”En als er ooit een nieuwe Julien Cools (ex-jeugdspeler van Retie die later verhuisde naar Club Brugge en kapitein werd van de Rode Duivels, red.) opstaat, dat Club Brugge dan op de eerste rij staat om die binnen te halen.”

Wil je de toekomstige talenten van Club NXT, Ajax en Borussia Mönchengladbach graag al eens in het echt aan het werk zien? Kom dan op zaterdag 4 februari naar sportcentrum Vossekot in Retie. De aftrap van de eerste wedstrijd is om 13u. (ema)

“Bij Club Brugge weten ze dat wij hier in Retie beschikken over een modern sportcomplex met uitstekende voetbalterreinen”, zegt bestuurslid Rob Van Reusel.© RR

Zijn dit de Belgische kampioenen van morgen? De U13 van Club NXT.© RR

De U13 van de Nederlandse landskampioen Ajax Amsterdam.© RR

Het eerste elftal van Borussia Mönchengladbach staat momenteel achtste in de Bundesliga. Dit zijn de toekomstige talenten van de club.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners