Er wordt gewerkt aan de vijver van het Vrijbroekpark in Mechelen.© Vrijbroekpark

Werken aan vijver Vrijbroekpark lopen vertraging op, eerste deel wordt opengesteld in paasvakantie

Mechelen -

De vernieuwingswerken aan de grote vijver van het Vrijbroekpark in Mechelen duren langer dan initieel gepland. Door de aanhoudende regen van de voorbije weken en door onvoorziene omstandigheden, wordt een eerste deel van de projectzone pas bij het begin van de paasvakantie opnieuw opengesteld.

Stijn Van de Sande

De herinrichtingswerken aan de visvijver van het Vrijbroekpark gingen vorige zomer van start. Eerder werd ook al alle vis afgevangen en naar De Schorre in Boom gebracht. Het doel van het park is om het visbestand in de vijver te vernieuwen en te kiezen voor een bestand met voorn, baars en snoek. Dat zijn vissoorten die in deze omgeving thuishoren. Daarnaast gebeuren er herstellingswerken aan de bruggen en oeverwanden en wordt de ecologische, recreationele en waterbufferende meerwaarde van de vijver vergroot.

Maar die werken lopen dus vertraging op. “Door de moeilijke weersomstandigheden met aanhoudende regen duren de werken langen dan gepland”, klinkt het bij het Vrijbroekpark. “Daarnaast doken er ook onvoorziene werken op. Er moesten namelijk extra bruggen vervangen worden aan de voor- en achtervaart. Het is de bedoeling om een deel van de projectzone bij het begin van de paasvakantie open te stellen voor het publiek. Eind mei moet alles volledig toegankelijk zijn.”

Nieuw visreglement

Wanneer er opnieuw gevist kan worden in het Vrijbroekpark, is nog niet duidelijk. Dat hangt af van wanneer de nieuw aangeplante beplanting voldoende gegroeid is. Nadien wordt het nieuwe visbestand in de vijver geplaatst. Recreatief vissen zal vanaf dan mogelijk zijn onder een nieuw visreglement waarop de domeinwachters van het park toezien.

Een eerste deel van de zone opent in de paasvakantie.© Vrijbroekpark

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners