Archiefbeeld gemeentehuis Vorselaar.© mph

ActieV heeft straks geen opvolgers meer

Vorselaar -

De gemeenteraad van Vorselaar doet volgende week een stoelendans. De gemeenteraadsleden Nele Wuyts (ActieV) en Sofie Rombouts (ActieV) nemen ontslag en moeten opgevolgd worden. De fractie van burgemeester Lieven Janssens zit hierdoor meteen door de opvolgers heen.

Nele Wuyts verhuist naar Herentals en kan hierdoor niet langer zetelen in Vorselaar. Sofie Rombouts is wegens persoonlijke omstandigheden al langer afwezig en heeft nu beslist definitief op te stappen. Chris Van Opstal zat al als tijdelijke vervanger van Sofie Rombouts in de raad en wordt nu de officiële opvolger van Nele Wuyts. Sofie Rombouts wordt dan weer opgevolgd door Annick Verswyfel. Aan de verhouding man-vrouw in de gemeenteraad wijzigt er dus niets.

ActieV won in 2018 overtuigend de gemeenteraadsverkiezingen en haalde 15 van de 19 zetels binnen. Op die manier waren er vier opvolgers. Eerste opvolger Eva Somers kwam al eerder in de raad. Gewezen schepen en tweede opvolger Filip Van den Broeck kan omwille van zakelijke belangen zijn mandaat niet opnemen waardoor Verswyfel en Van Opstal in beeld kwamen.

ActieV heeft nu alle opvolgers opgebruikt. Als er het volgende anderhalf jaar iemand om welke reden dan ook de gemeenteraad verlaat, blijft er een zetel leeg. Gezien het overwicht komt de meerderheid niet in gevaar.(mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners