Medewerker Eric De Meijer in de studio.© RR

Radio Park mag tenminste drie jaar blijven uitzenden op DAB+

Brasschaat -

Vince ’t Jolle van de lokale Radio Park kreeg van Vlaams mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) het goede nieuws dat de radio na een testperiode van een jaar nu nog minstens drie jaar op DAB+ mag blijven uitzenden. De radio mag nu ook steunzenders plaatsen om de ontvangst nog te verbeteren.

Radio Park, intussen al 41 jaar in de ether, heeft zijn studio op de bovenverdieping van de Hemelhoeve in het park van Brasschaat. “Omdat FM op termijn zal worden uitgeschakeld, is het voor een radio als de onze zeer belangrijk om op DAB+ te blijven uitzenden. We hebben nu ook de toestemming om in Brasschaat steunzenders te plaatsen. De audiokwaliteit zal dus zeker beter worden. De antennes voor het lokale DAB+-project staan opgesteld in Antwerpen, Boom en Heist-op-den-Berg. Op die manier kan je ons beluisteren van Breda tot Brussel.”

Radio Park werd opgericht eind 1981. De pioniers waren David Daggelinckx en Peter Van Gucht, vandaag bekend als scenarioschrijver van Suske en Wiske. De radio begon op een zolderkamertje in de Frilinglei. Later zat de radio lange tijd op de Oude Baan waar hij ooit een prijs won als mooiste radiostudio van het land. De inrichting was van de hand van Jo Crépain. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners