Walter Driesen is op weg om de vierde ereburger van de gemeente Lille te worden.© RR

Walter Driesen (80) nieuwe ereburger van Lille: “Hij heeft een groot palmares in onze gemeente”

Lille -

Walter Driesen (80) is voorgedragen als nieuwe ereburger van de gemeente Lille. De voormalige inwoner van Poederlee is volgens de gemeente Lille een bezieler van talloze initiatieven die de lokale geschiedenis en cultuur bevorderen.

Bart Van den Langenbergh

Het Lilse schepencollege is overtuigd van de uitzonderlijke bijdrage van Walter Driesen aan de lokale gemeenschap en plaatste zijn benoeming tot ereburger op de agenda van de gemeenteraad van woensdag. De vzw Hegge Poederlee heeft de kandidaat voorgedragen bij de gemeente. Walter Driesen woont al geruime tijd in Berchem, maar hij is geboren en getogen in Poederlee.

“Walter Driesen heeft een groot palmares in onze gemeente. In 1968 was hij medestichter en secretaris van Davidsfonds Poederlee. In 1987 en 2012 was hij mede-regisseur van de 25-jaarlijkse Ommegang van de Hegge”, zegt Marleen Peeters (N-VA), burgemeester van Lille. “In 1987 jaar werd Walter ook bestuurslid van heemkundige kring Norbert De Vrijter in Lille. Sinds dat jaar publiceert hij elke editie een artikel in het historisch jaarboek van de heemkundige kring. Hoewel Walter ondertussen verhuisd is, blijft hij aanwezig in onze gemeente via de vzw Hegge Poederlee en de heemkundige kring.”

Walter Driesen wordt de vierde ereburger van Lille. Het schepencollege van Lille voerde in september 2019 de titel van ereburger in. Eind 2019 werd ex-verzetsstrijder Boni Mellaerts uit Gierle de eerste ereburger van Lille. Begin 2020 ging de titel postuum naar de vermoorde veearts-keurder Karel Van Noppen uit Wechelderzande. In oktober 2021 kreeg Richard Celis, oprichter van scouts Lille, als derde de titel van ereburger van Lille.

De titel van ereburger kan volgens de gemeente toegekend worden aan ‘natuurlijke personen die wonen in Lille of er gewoond hebben en de gemeente een bovengemeentelijke uitstraling geven of bijgedragen hebben tot het welzijn van de lokale gemeenschap’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners