Jeroen De Saegher zit aan zes doelpunten dit seizoen bij KFC Vrasene: “Het is trouwens het eerste seizoen dat ik in een A-ploeg kan meedraaien.”© Erik Westerlinck

Voetbal 2de provinciale C KFC Vrasene

Jeroen De Saegher schiet met hattrick bij KFC Vrasene KSK Kallo aan flarden: “Voetballen in een A-kern is niet te vergelijken met jeugdvoetbal”

Beveren-Waas -

KFC Vrasene heeft op bezoek bij de buren van KSK Kallo de Noord-Beverse polderderby gewonnen. De mannen van Bryan Bultheel blikten de buren in met zware 1-8-cijfers. Met een hattrick had Jeroen De Saegher een ruim aandeel in de overwinning.

Dirk Van Bruysel

“Een uitstap naar de Kapeldijk in Kallo is altijd een belevenis. Het is een echte leuke derby”, geeft Jeroen De Saegher mee. “We hadden zeker niet verwacht zo’n ruime cijfers op het bord te kunnen zetten, maar deze keer gingen de ballen vrij vlot binnen. Na een sterke eerste helft stonden we al 0-3 voor, maar toch moet ik erkennen dat Kallo het slotkwartier had gedomineerd. De trainer waarschuwde ons dan ook voor een offensief van de thuisploeg. Gelukkig konden we er kort na de pauze al 0-4 van maken. Nadien bouwden we de voorsprong steeds verder uit.”

Verdubbeling aantal goals

“Dit is mijn eerste hattrick bij Vrasene en meteen ook een verdubbeling van mijn aantal gescoorde doelpunten dit seizoen. Als diepe spits verwacht men dat van mij, maar eenvoudig is dat niet. Het is trouwens het eerste seizoen dat ik in een A-ploeg kan meedraaien”, aldus de 20-jarige aanvaller. “Mijn hele jeugd speelde ik, tot aan de fusie, bij KSV Temse. Nadien bleef ik nog twee seizoenen bij de fusieploeg Lokeren-Temse, maar ook daar voetbalde ik steeds bij de beloften. Toen ik deze zomer de kans kreeg om naar Vrasene te gaan, aarzelde ik niet. Toch was het aanpassen. Enerzijds aanpassen aan het soort voetbal, want bij de mannen wordt er anders gespeeld dan in de jeugdreeksen. Ook de beleving van de trainingen en wedstrijden is anders. Ik werd mede dankzij een goede begeleiding uitstekend ontvangen in de groep. Zo moest ik vanaf nu na de wedstrijden mee naar de kantine en naar het sponsorlokaal. Die sociale zaken komen er bij kijken. Aanvankelijk was het aanpassen en moest ik mijn tijd anders indelen. De agenda moest aangepast worden, want naast het schoolwerk kwamen er ook nog andere zaken bij. Nu ik die aanpassingen onder de knie heb, loopt het ook op het voetbalterrein vlotter.”

Plaatsje in top vijf

“Hopelijk kunnen we volgende week, wanneer we Eebdracgt Bazel bekampen, de positieve lijn doortrekken. Het is niet omdat Bazel onderaan bengelt dat het een makkie wordt. Het wordt oppassen voor die ploeg. Toch vind ik dat we van geen enkele ploeg bang mogen zijn. Vergeet niet dat Vrasene deze zomer koos voor een andere trainer die het tevens met een flink gewijzigde kern moest doen. We moeten blijven mikken op een plaatsje bij de beste vijf. Alle ploegen zitten elkaar nog op de hielen dus kan het nog alle richtingen uit. Niemand steekt erbovenuit en we zijn sterk bezig, waarom zouden we niet omhoog mogen kijken?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners