© ATV

Rupel Boom lijkt zichzelf door achterstallige lening in de voet te schieten met procedure tegen Beerschot

Gisteren maakte Rupel Boom bekend dat het positief nieuws had gekregen over de onrechtmatig geschonden overeenkomst met Beerschot en DCA, het bouwbedrijf van Beerschot-voorzitter Francis Vrancken. Maar de amateurclub lijkt zichzelf in de voet te schieten met de procedure tegen Beerschot, want de rechter heeft in eenzelfde adem ook Rupel Boom veroordeeld tot het terugbetalen van een achterstallige lening aan diezelfde Francis Vrancken.

Koen Frans

LEES OOK. Rupel Boom ontvangt positief nieuws in zaak-Beerschot

Vier jaar geleden wilden Rupel Boom en het toenmalige Beerschot Wilrijk een samenwerking aangaan met betrekking tot de jeugdwerking van beide clubs. De onderhandelingen waren vergevorderd, er werden zelfs intentieverklaringen ondertekend. De beoogde samenwerking leidde echter niet tot het verwachte resultaat, waardoor Beerschot Wilrijk er de stekker uittrok nog voor er een definitieve overeenkomst werd bereikt. Rupel Boom trok naar de rechtbank omdat het vond dat Beerschot Wilrijk de overeenkomst onrechtmatig had geschonden. Het eiste een schadeclaim van 1 miljoen euro.

Deze week heeft de rechtbank Rupel Boom in beperkte mate gelijk gegeven. Beerschot wordt veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 300.000 euro, maar gaat naar alle waarschijnlijkheid in beroep tegen die beslissing. De club blijft bij haar standpunt dat er alleen maar niet-bindende intentieverklaringen werden opgesteld en er dus nooit een officieel samenwerkingscontract werd ondertekend.

Lening van Vrancken

Bovendien heeft Beerschotvoorzitter en mede-eigenaar Francis Vrancken enkele jaren geleden met eigen middelen een lening van 175.000 euro toegekend aan Rupel Boom, om de club uit de financiële penarie te helpen. Nadat de Steenbakkers over de geschonden overeenkomst een procedure hadden opgestart tegen Beerschot, eiste Vrancken dat geld terug. De rechter heeft inmiddels beslist dat Rupel Boom die achterstallige lening moet terugbetalen aan de voorzitter van Beerschot. Verhoogd met interesten en gerechtskosten is dat bedrag inmiddels opgelopen tot ruim 200.000 euro.

Ook die uitspraak was in eerste aanleg en ook daar is dus nog beroep mogelijk. Maar beide clubs moeten het openstaande bedrag wel onmiddellijk naar de griffier van de rechtbank overschrijven. Voor het financieel geplaagde Rupel Boom is het niet evident om op korte termijn zo’n groot bedrag te vinden. En dus is de vraag of Rupel Boom zichzelf niet vooral in de voet schiet met deze procedureslag tegen Beerschot. Wordt de komende dagen en weken ongetwijfeld vervolgd.

Francis Vrancken© BELGA

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners