Een 38-jarige Lillenaar is veroordeeld voor het seksueel misbruik van zijn 10-jarige stiefdochter.© Bart Van den Langenbergh

Dertiger krijgt 5 jaar cel voor verkrachting 10-jarige stiefdochter: “Laden en manden vol kinderslipjes”

Lille -

De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelt P.C. (38) uit Lille tot een effectieve gevangenisstraf van vijf jaar voor de aanranding en verkrachting van zijn 10-jarige stiefdochter.

Hoewel hij de verkrachting ontkende, waren er volgens de rechtbank genoeg elementen om P.C. uit Lille te veroordelen. Zoals het Openbaar Ministerie twee weken geleden had gevorderd, krijgt de dertiger een effectieve celstraf van vijf jaar. De man wordt naast de celstraf ook vijf jaar lang ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Hij is ook voor vijf jaar ontzet uit zijn rechten.

P.C. zit sinds maart vorig jaar in de cel nadat zijn 10-jarige stiefdochter had opgebiecht dat haar stiefpapa handtastelijk zou zijn geweest. Het meisje met een beperking volgt buitengewoon onderwijs en kreeg volgens de advocate van haar moeder vroeger al slaag van haar biologische vader met een broekriem.

Tijdens een verhoor bevestigde het meisje aan de politie dat ze drie keer had ‘gesekst’ met haar stiefpapa. “Ze had veel schrik van de man omdat hij al had gedreigd haar met een hamer dood te slaan als ze ook maar iets zou zeggen”, vertelde procureur Hanne Hendrickx tijdens de behandeling van de zaak. “Ze vertelde dat hij haar zowel in de slaapkamer, als in de badkamer en in de garage had misbruikt. Zo ging hij met zijn vingers in haar broek, streelde hij haar borsten en moest zij ook zijn penis aanraken.” Volgens het parket had hij een seksuele fetisj voor kinderondergoed en had hij laden en manden vol met kinderslipjes.

P.C. gaf alleen toe dat hij met het meisje in bad was geweest en hij haar met een washandje had aangeraakt. De moeder en familieleden van het slachtoffer krijgen een totale schadevergoeding van 8.250 euro. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners