Het Van Damme Trio met Fien, Aafje en Flor.© rr

Wijkwerking Mariaburg lanceert muzikaal lenteoffensief met concert in de kerk

Sint-Mariaburg -

Het Wijkcentrum is minstens nog één maand dicht omwille van renovatiewerken, maar dat belet Wijkwerking Mariaburg niet om elders evenementen te organiseren. Het lenteoffensief start op 11 maart om 20u in de kerk met het Van Damme Trio en Wannes Cappelle & Nicolas Callot.

Het Van Damme Trio bestaat uit Fien, Aafje en Flor Van Damme, twee zussen en een broer uit Ekeren. Ze kregen van vader Jan, directeur van de academie, de muziek met de paplepel mee. In hun omgeving en kringen staan ze dan ook bekend als een hele muzikale familie die geworteld is in de muziek. Hierdoor zijn ze zo goed op elkaar ingespeeld dat hun samenzang als een gezellige namiddag op de zetel klinkt. Ze brengen een volledig a capella programma bestaande uit folk-tunes, popsongs, jazz standards en barbershop. 

Wannes Cappelle en Nicolas Callot.© Yohie Kuwayama

Wie Wannes Cappelle zegt, zegt Het Zesde Metaal. Met uitzondering welteverstaan van de Belgische pianist Nicolas Callot. Die begon spontaan aan Franz Schubert te denken, toen hij Cappelle enkele jaren geleden bezig hoorde. “Vooral wat hij solo doet op gitaar, sluit hard aan bij wat Schubert in de 19de eeuw deed”, weet Callot. “De Oostenrijkse componist speelde zelden voor grote zalen, maar musiceerde in de huiskamer met vrienden errond. En dat zit ook in de muziek. Zowel in die van Schubert als in die van Wannes.”

Zaterdag 25 maart zijn Sofie en Lore en de groep Hummingbird te gast in het gerenoveerde Wijkcentrum.  (mawo)

Tickets en info: www.mariaburg.be

Kerk O.L.-Vrouw van Gedurige Bijstand, Van de Weyngaertplein, zondag 11 maart om 20u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners