Marianne Verhaert, Brent Wouters en Peggy Goormans© RR

Bijkomende subsidies voor belevingspark aan Volle Vaart: “Waterplas van Bever Bas komt eraan”

Grobbendonk -

Het gemeentebestuur van Grobbendonk krijgt van de Vlaamse overheid en de provincie Antwerpen extra subsidies ten bedrage van 450.000 euro voor de ontwikkeling van een ‘intergenerationeel’ park in de omgeving van De Volle Vaart. Het gaat meer bepaald om het binnengebied tussen Quinten Matsijslaan, Boudewijnstraat en Vaartkom.

Marc Peeters

Burgemeester Marianne Verhaert (GiB) is zeer tevreden. “In samenwerking met het Strategisch Project Kleine Nete hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan subsidiedossiers en we zijn dan ook blij dat de hogere overheden onze ambitie mee willen waarmaken om een belevingspark in het centrum van Grobbendonk aan te leggen.”

Vorig jaar werden er nog subsidies toegekend aan de gemeente voor een nieuw skatepark. “De nieuwe middelen kunnen we nu inzetten voor een volgende fase, namelijk de aanleg van een speeltuin, een vlonderpad, de heraanleg van de tuin van de oude pastorie, enzovoort. Daarnaast zal er sterk ingezet op ontharding, regenwaterrecuperatie en droogtebestrijding.”

“De nieuwe speeltuin zal de naam ‘Waterplas van Bever Bas’ krijgen”, vult schepen van jeugd Brent Wouters (GiB) aan. “Vorig schooljaar hebben we met kinderen een participatietraject gehouden en de combinatie van spelen en water was duidelijk een grote favoriet. Aangezien deze omgeving in watergevoelig overstromingsgebied ligt, zagen we de kans om waterberging en spel te combineren.” Het fictieve figuurtje Bever Bas zal één van de figuren zijn die prominent aanwezig zal zijn in de omgeving.

Voorzitter van de gemeenteraad Peggy Goormans (GiB) was diegene die het schepencollege wist te overtuigen voor de investering in deze omgeving. De coronacrisis gaf vervolgens nog dat extra duwtje in de rug en het concept voor een belevingspark werd gecreëerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners