Een ontwerptekening van het nieuwe woonproject.© ACB Architecten

Plannen woonproject aan Café De Rotonde aangepast na eerdere weigering

Mol -

Een projectontwikkelaar heeft een nieuwe aangepaste vergunningsaanvraag ingediend voor een woonproject op de locatie van het leegstaande Café De Rotonde in Mol-Ginderbuiten. Het vorige project werd geweigerd in 2021.

Op de locatie van het leegstaande Café De Rotonde en de aanpalende woning wil een projectontwikkelaar een woonproject realiseren. Het eerste ingediende project uit 2021 omvatte 19 appartementen. Daarnaast waren er enkel bovengrondse parkeerplaatsen voorzien in het plan. Het schepencollege evalueerde dat project als “niet inpasbaar voor de omgeving en te grootschalig voor het perceel van in totaal 50 meter breed”.

De projectontwikkelaar heeft nu een aangepast project ingediend. Zo gaat het nu om 17 appartementen. Met een mix van appartementen van 1, 2 en 3 slaapkamers richt de projectontwikkelaar zich op een gevarieerd bewonerspubliek van starters, alleenstaanden, gezinnen en ouderen.

Het leegstaande Café De Rotonde (archieffoto).© Tommy Maes

Ondergronds parkeren

Verspringingen in de voorgevel moeten de breedte van het gebouw breken. Daardoor ontstaat er vooraan ruimte voor groenvoorzieningen. Om het project autoluw te maken en meer groeninrichting te voorzien verdween het bovengronds parkeren. Het aangepaste project krijgt een parkeerkelder zodat de bewoners hun auto’s ondergronds kunnen stallen.

Het openbaar onderzoek naar dit project loopt van 31 januari 2023 tot en met 1 maart 2023. In die periode kan je enkele dossierstukken eenvoudig online raadplegen via www.omgevingsloket.be (zoek op dossiernummer OMV_2022154358). De plannen kun je ook na afspraak inkijken bij de dienst omgeving in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Het is tijdens het openbaar onderzoek ook mogelijk om een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen.(mto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners