Koeien rusten uit op tapijtje van verhakselde kerstbomen.© rr

Verhakselde kerstbomen leven verder als tapijt voor koeien

Kalmthout -

Oude kerstbomen krijgen in de gemeente Kalmthout een wel heel alternatief tweede leven. Nadat de gemeente de afgedankte kerstbomen had verzameld, werden ze verhakseld. Het hakselhout ligt nu als tapijt in een koeienstal.

Begin januari krijgen de inwoners van Kalmthout elk jaar de mogelijkheid om hun afgedankte kerstbomen naar een van de verzamelpunten te brengen. Op een vooraf bepaalde dag halen de gemeentediensten de kerstbomen vervolgens op en worden ze verhakseld. 

Milieuschepen Silke Lathouwers (CD&V): “Tot voor corona werden de verzamelde kerstbomen verbrand. Maar sedert corona hebben we dat niet meer gedaan. Je zit dan wel met een grote hoeveelheid hakselhout. Toen we dat voor het eerst deden, nam ik contact op met een landbouwer uit Essen met de vraag of hij interesse had voor de verhakselde restanten. Hij reageerde meteen positief en dus verhuisde alles naar zijn boerderij. De dieren leven er in een potstal en dus kunnen de koeien zeker zo’n zacht tapijtje gebruiken. Na bepaalde tijd wordt natuurlijk ook dat kerstbomenkleedje verwijderd.”

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners