Een indrukwekkende colonne motorrijders begeleidde Penske vorige week nog naar het crematorium in Wilrijk.© Robin Fasseur, Sven Van Haezendonck, Joren De Weerdt

Mechelse Outlaws trekken voor uitvaart Penske naar Klein Boom in Putte

Mechelen, Putte -

De leden van de Mechelse Outlaws houden de uitvaartplechtigheid voor hun stichter Willy ‘Penske’ Van den Weghe (75) in de evenementenruimte van Gemeenschapscentrum Klein Boom in Putte. Daar is iedereen welkom op zaterdagmiddag 4 februari. Van de motorclub worden er honderden leden uit heel Europa verwacht.

Sven Van Haezendonck

Penske, die begin de jaren zeventig de eerste motorclub van de Outlaws in België oprichtte, verbleef al een tijdje in woon-zorgcentrum Roosendaelveld. Hij sukkelde met zijn gezondheid en op 15 januari overleed hij. Vorige week donderdag begeleidden leden van de club uit heel het land hun legendarische president al op zijn laatste rit naar het crematorium.

De colonne met de Amerikaanse lijkwagen bij aankomst aan het crematorium.© Joren De Weerdt

Onder meer via de de R6 en de E19 ging het toen met een indrukwekkende colonne van een veertigtal motorrijders richting Wilrijk (Antwerpen). Daar hebben familieleden in intieme kring een eerste keer afscheid genomen van Penske.

LEES OOK. Indrukwekkende colonne Outlaws eert ‘Penske’ tijdens laatste rit: “Hij was een vader voor ons”

Voor de grote publieke uitvaart waren de Outlaws nog op zoek naar een geschikte locatie. “Een die groot genoeg is”, zegt woordvoerder Serre Serneels. In eerste instantie werd gedacht aan de Nekkerhal, maar uiteindelijk wijkt de motorclub uit naar randgemeente Putte. Daar hebben de Outlaws de grootste ruimte gehuurd van Gemeenschapscentrum Klein Boom op de Mechelbaan.

De motorvest van Penske werd over zijn kist gedrapeerd.© Joren De Weerdt

De Outlaws kondigen aan dat de plechtigheid nog een pak indrukwekkender zal zijn dan het eerbetoon tijdens de crematie. Ze verwachten honderden ‘broers’ uit heel Europa en verder. De samenkomst in Klein Boom is gepland vanaf 12u, de plechtigheid zelf begint om 12.30u. De dresscode is black and white. (svh)

LEES OOK. Mechelse stichter van motorclub Outlaws is overleden: “‘Penske’ had ook veel goede contacten buiten de club”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen