Na het formele gedeelte van de avond nam Subsonic – de schoolband van het Heilig Hart van Maria Berlaar – het over.© Joren De Weerdt

Briljant-scholen leggen personeel in de watten met afterwork: “Was twee jaar geleden al de bedoeling”

Heist-op-den-Berg, Berlaar, Lier, Putte -

Zo’n 650 personeelsleden van vzw christelijke scholen Briljant waren dinsdagavond present op een afterwork in cc Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Door corona kon de nieuwe scholengroep sinds de oprichting in 2020 niet eerder een personeelsevent organiseren. Dat is bij deze rechtgezet.

Kristof Van Rompaey

Voorzitter van vzw Briljant Wim Van Asch opende de avond met een welkomstwoord. Ook coördinerend directeurs van respectievelijk het basisonderwijs en het secundair onderwijs Ann Verstappen en Annick Van Asch gaven wat duiding bij de werking van hun scholengemeenschappen. “Twee jaar geleden in september wilden we alle personeelsleden al samenbrengen, maar corona stak daar toen nog een stokje voor”, zegt Verstappen.

De vzw Briljant groepeert twaalf basisscholen en drie secundaire scholen uit Berlaar, Beerzel, Hallaar, Heist-op-den-Berg, Itegem, Koningshooikt, Peulis, Putte en Wiekevorst, goed voor in totaal 850 personeelsleden en zo’n 4.800 leerlingen. Aardig wat van die medewerkers waren er dinsdagavond bij tijdens het personeelsevent in het Heistse cultuurcentrum.

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

Kennis delen

“De meerwaarde van de samenwerking zit vooral in het delen van expertise”, stelt Verstappen. “Er zijn werkgroepen rond ICT, PR, financiën en preventie. Zij brengen hun kennis tot in de scholen. Dat helpt mee om het werk van directeurs wat lichter te maken. Zij zitten ook maandelijks onderling samen. In de korte bestaansperiode van Briljant is die uitwisseling van kennis en informatie volgens mij zeker al een meerwaarde geweest.”

Na het formele gedeelte van de avond nam Subsonic – de schoolband van het Heilig Hart van Maria Berlaar – het over, onder leiding van Bart Goossens en Nele Van Aelst. Afsluiten gebeurde met een deejayset van Filip Laeveren, bestuurslid van vzw Briljant.

www.briljantvzw.be

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners