© BELGA

Lierse krijgt opnieuw voorwaardelijke straf van twee wedstrijden achter gesloten deuren

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft dinsdag een thuis- en een uitwedstrijd zonder supporters met uitstel opgelegd aan Lierse. Enkele supporters gebruikten pyrotechnisch materiaal en gooiden drankbekers. In plaats van de klassieke boete, vroeg de club aan het Comité om wedstrijden achter gesloten deuren met uitstel op te leggen, om zo de supporters te wijzen op hun verantwoordelijkheid.

Bron: BELGA

Tijdens de wedstrijd op RWDM op 30 oktober 2022, gooiden enkele uitfans van Lierse bekertjes in de richting van vierende spelers van de thuisploeg. Voor de match was er in het uitvak ook al een rode Bengal aangestoken.

Lierse vroeg om de atypische sanctie in plaats van de 2.000 euro boete die het bondsparket had gevraagd. De Kempische club stak de feiten niet weg, maar wilde niet dat er geld van de club naar de KBVB zou vloeien "omwille van een paar enkelingen". In principe kan zo'n boete wel doorgeschakeld worden naar de verantwoordelijke supporters, via de burgerlijke rechtbank, maar dat blijkt een lang en moeizaam proces.

In totaal zijn er nu vier wedstrijden (twee uit, twee thuis) die boven het hoofd hangen van Lierse Kempenzonen. Als de supporters nu opnieuw wangedrag vertonen, worden die matchen effectief en zullen de supporters een lange tijd niet naar het stadion kunnen gaan. De ploeg kondigde aan dat ook duidelijk te zullen communiceren aan de fans, zodat ze nog "meer met de neus op de feiten worden gedrukt".

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws