© BELGA

KV Mechelen-coach Steven Defour moet twee wedstrijden in de tribune zitten

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft dinsdag KV Mechelen-coach Steven Defour twee wedstrijden schorsing en 2.500 euro boete opgelegd na zijn overdreven kritiek op scheidsrechter Denil. Defour kreeg voor die inbreuk één effectieve schorsingsdag en drie uitgestelde, maar ziet ook een uitgestelde schorsing van augustus 2022 effectief worden.

Bron: BELGA

LEES OOK. REACTIES. Vanderbiest zag Defour nog rood pakken: “De coach heeft enorme kl*ten getoond”

Na de 3-2 overwinning tegen Kortrijk, was Defour het veld opgegaan om scheidsrechter Arthur Denil de les te spellen. Op beelden is te zien hoe hij Denil in de borst lijkt te porren, en als gevolg de rode kaart te zien krijgt. Defour vertrok daarna kwaad, maar zou volgens het verslag van Denil nog eens teruggekeerd zijn om opnieuw, op agressieve manier, zijn kritiek te uiten. 

Op zitting legde de 34-jarige coach uit dat hij frustraties had over enkele beslissingen van ref Denil, en dat hij vond dat die consequenter had moeten fluiten. Hoe hij met die frustraties was omgegaan "had niet gemoeten", gaf Defour toe. Hij ontkende wel de scheidsrechter aangeraakt te hebben.

© BELGA

De uitgestelde schorsing dateert van augstus 2022. Defour werd toen al eens uitgesloten voor overdreven kritiek aan een scheidsrechter, toen Bert Put. Daarvoor kreeg hij één effectieve en één uitgestelde wedstrijd schorsing. Die laatste wordt met de nieuwe sanctionering effectief.

Op het vlak van straf volgde het Comité het voorstel van het Bondsparket. De drie uitgestelde wedstrijden dienen Defour boven het hoofd te hangen om ervan te weerhouden opnieuw dergelijke inbreuken te plegen.

MEER OVER KV Mechelen