De honderdjarige Charel Van Gorp uit Gierle wordt thuis omringd door zijn vrouw Martha Bockx, burgemeester Marleen Peeters en de rest van zijn familie.© Bart Van den Langenbergh

Charel Van Gorp maakt eeuw rond: “Honderd jaar worden gaat vanzelf”

Gierle

Charel Van Gorp uit Gierle (Lille) mocht dinsdag 24 januari honderd kaarsjes uitblazen.

De viering van de krasse honderdjarige inwoner ging niet onopgemerkt voorbij. Buren van de Eigenaarsstraat in Gierle hadden het huis van de eeuweling versierd en mochten mee een glaasje komen drinken. Burgemeester Marleen Peeters (N-VA) van Lille zette de jarige persoonlijk in de bloemetjes met een lekkernijen en een cadeaubon van 150 euro. Ze bracht ook de felicitaties van ons koningspaar over aan de honderdjarige.

Charel, ook bekend als ‘Charel van de brug’, woont nog altijd zelfstandig samen met zijn 98-jarige vrouw Martha Bockx. Samen kregen ze een dochter, Maria, twee kleinkinderen en een achterkleinkind. De jubilaris was tot zijn 58ste werkzaam in de bouwsector. “100 jaar worden gaat vanzelf”, lachte Charel Van Gorp. “Gewoon op tijd eten, drinken en gaan slapen.”

De gemeente Lille telt intussen al vier inwoners die honderd jaar of ouder zijn. Plien Tops uit Poederlee is met een leeftijd van 103 jaar de oudste inwoonster. (bvdl)

Burgemeester Marleen Peeters van Lille overhandigt een foto van het koningspaar aan Charel Van Gorp uit Gierle.© Bart Van den Langenbergh

Bij een honderdste verjaardag horen uiteraard ook de nodige lekkernijen.© Bart Van den Langenbergh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners