Lieselotte Decroix in 2018 in het bijzijn van boegbeeld Tom Van Grieken en enkele andere Schotense Vlaams Belang-jongeren.© rr

Tom Van Grieken verliest poulain Lieselotte Decroix in Vlaams Belang-fractie

Schoten -

Lieselotte Decroix, bij de vorige lokale verkiezingen in Schoten nog de chouchou van lijsttrekker en nationaal voorzitter Tom Van Grieken, verlaat de gemeenteraad. De 24-jarige jonge vrouw gaat verhuizen en wil voorrang geven aan haar studies.

“Onze fractie wenst Lieselotte Decroix veel succes”, reageert afdelingsvoorzitter Tommy Van Look allerminst rancuneus op de beslissing van de aanvankelijk blonde, maar de jongste tijd opvallend rood- of roosharige jonge vrouw.

“Ik zette me graag in voor Vlaams Belang Schoten, maar doordat mijn studies heel zwaar zijn en ik me daar volledig voor wil inzetten neem ik met spijt in mijn hart afscheid van onze lokale afdeling. In de loop van dit jaar verhuis ik ook uit Schoten om elders mijn leven en carrière verder te zetten”, aldus Decroix.

Lieselotte Decroix, intussen met roos haar, vorig jaar met partijvrienden op de braderij van Schoten. Naast haar afdelingsvoorzitter Tommy Van Look.© Jan Auman

Yvonne Schenk zal de vrije stoel van Vlaams Belang in de gemeenteraad deze week innemen. “Yvonne draait al meer dan tien jaar mee in ons partijbestuur en staat altijd paraat om de handen uit de mouwen te steken. Yvonne is in de gemeentelijke politiek zeker geen onbekende. Ze zetelt in twee adviesraden”, aldus Tommy Van Look.

“Toen de vraag kwam om de plaats van Lieselotte in de gemeenteraad over te nemen, heb ik niet lang getwijfeld”, aldus Schenk. “Ik vertegenwoordig onze partij nu al in de seniorenadviesraad en ben ook al enkele jaren actief in het bijzonder comité sociale dienst. Ik zal gemotiveerd en strijdlustig het beste van mezelf geven om ook als gemeenteraadslid voor onze partij en de Schotense bevolking op te komen.” (jaa)

Nieuwkomer Yvonne Schenk.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners