Kinesitherapeuten Klaas Van Wuytswinkel (links) en Ignace Van Gils openden in de Lindenlaan in Beerse hun eigen sport- en kinesistenpraktijk.© Bart Van den Langenbergh

Schoonbroers openen sport- en kinesistenpraktijk Alpha Sport & Kine: “We zijn voor een actieve aanpak”

Beerse, Turnhout -

Klaas Van Wuytswinkel (29) en zijn schoonbroer Ignace Van Gils (30), beiden uit Turnhout, openden in de Lindenlaan in Beerse met Alpha Sport & Kine een gloednieuwe sport- en kinesistenpraktijk. “Naast de kinesitherapie bieden wij ook sportscreenings, loopanalyses, bikefitting, inspanningstesten, personal training en groepslessen aan”, legt Klaas Van Wuytswinkel uit.

Bart Van den Langenbergh

Schoonbroers Klaas Van Wuytswinkel en Ignace Van Gils, beiden afgestudeerd als kinesithereapeuten, kwamen aan de spreekwoordelijke familietafel op het idee om de handen in mekaar te slaan. Ze specialiseerden zich allebei in manuele therapie of kraken en in dry needling, een behandelmethode van spieren met een naald. De jonge kinesitherapeuten zijn zelf gepassioneerd door allerlei sporten, waaronder wielrennen, fitness en lopen.

Kinesitherapeuten Klaas Van Wuytswinkel (rechts) en Ignace Van Gils openden in de Lindenlaan in Beerse hun eigen sport- en kinesistenpraktijk.© Bart Van den Langenbergh

Actieve aanpak

In de Lindenlaan in Beerse vonden ze een geschikt gebouw om samen een sport- en kinesistenpraktijk te starten. Onder de benaming Alpha Sport & Kine staan Klaas en Ignace paraat om niet alleen gewone kinesitherapie aan te bieden, maar ook allerlei sportgerelateerde behandelingen. “Kinesitherapie bestaat al lang niet meer uit alleen maar masseren. Als je last hebt van je rug, kan je hier zeker komen revalideren, maar we zijn voorstander van een meer actievere aanpak”, legt Ignace Van Gils uit. “Sportievelingen die bijvoorbeeld de Iron Man willen aanvatten, kunnen hier aan performancetraining komen doen. Door bepaalde oefeningen uit te voeren, word je beter in de sport die je beoefent. Klaas en ikzelf begeleiden ook de spelers van de A-ploeg van voetbalclub KVV Vosselaar. We zijn bij elke wedstrijd ter plaatse, maar zij kunnen in Beerse ook komen revalideren.”

Bikefitting

Ignace Van Gils legt naast de gewone kinesitherapie de focus vooral op personal training en inspanningstesten. Klaas Van Wuytswinkel is deels bezig met bikefitting of het afstellen van een fiets op de eigenschappen van je lichaam. Hij baatte voordien in Turnhout ook al een bikefit studio uit.

In hun uitvalsbasis in de Lindenlaan in Beerse hebben beide collega’s ruimte genoeg om allerlei toestellen te plaatsen voor hun praktijk. Zo kan je er met gewichten oefenen, roeien of op een band lopen. In de kelder van het gebouw ligt een sprinttrack van een tiental meter als onderdeel van de inspanningstesten en loopanalyse. Een apart lokaal is bestemd voor het afstellen van de fietsen op maat van de klant.

Collega’s Ignace Van Gils en Klaas Van Wuytswinkel staan op de sprinttrack in hun gloednieuwe sport- en kinesistenpraktijk Alpha Sport & Kine in Beerse.© Bart Van den Langenbergh

“Met personal training begeleid ik personen die actiever willen leven of gewicht willen verliezen, zowel jongeren als ouderen. Als je tachtig kilometer wil gaan fietsen of een marathon wil lopen, kan je inspanningstesten uitvoeren”, vertelt Ignace Van Gils. “In onze praktijk hebben we in totaal vier cabines met een behandeltafel ter beschikking. Het is de bedoeling om onze zaak nog verder uit te breiden met onder meer een diëtist, sportarts en een podoloog.”

De sport- en kinesistenpraktijk Alpha Sport & Kine is gevestigd in de Lindenlaan, pal in het centrum van Beerse.© Bart Van den Langenbergh

www.alphasportenkine.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners