Het imposante jeugdcentrum Ahoy langs het Albertkanaal maakt water, en dat is niet de bedoeling, ook al heeft het gebouw het uitzicht van een duikboot.© RR

Duikboot Ahoy maakt water net voor zestigjarig jubileum: jeugdcentrum tijdelijk buiten gebruik

Wijnegem -

Pech voor Ahoy. Aan de vooravond van het zestigjarig jubileum mogen de leden en hun begeleiders hun jeugdcentrum langs het Albertkanaal niet meer in. Zowel de grote zaal als bar De Pier zijn verboden terrein. “Te gevaarlijk nadat een waterlek de elektriciteitsinstallatie beschadigd heeft”, aldus schepen van Jeugd Maarten Janssens (N-VA), die wel meteen een reddingsboei uitgooit naar de jongeren.

Jan Auman

© RR

De hevige regenval van de voorbije weken heeft in Ahoy dus voor averij gezorgd. “Het water is het gebouw en de elektriciteitskast ingesijpeld. Daardoor is schade ontstaan en is het gewoon onverantwoord om er verder activiteiten te laten doorgaan. We mogen de bezoekers niet in gevaar brengen”, aldus Maarten Janssens, schepen én huisbaas, want het gebouw is eigendom van de gemeente.

“We hebben een aantal lokalen in ons gemeenschapscentrum ’t Gasthuis ter beschikking gesteld waar Ahoy activiteiten zoals de dj-werking kan hervatten. Maar voor het opnieuw openstellen van het grote jeugdcentrum is het wachten op de nodige herstellingen en die kunnen voorlopig niet precies ingepland worden. Ik hoop dat we de onbeschikbaarheid kunnen beperken tot één maand, maar zelfs dat is niet zeker. We proberen de jongeren intussen zo goed mogelijk uit de nood te helpen.”

Voor de buitenschoolse kinderopvang De Wolk, die zich in een aanpalend gebouw naast Ahoy bevindt, is er geen gevaar. De ouders zijn daar dus ook de volgende dagen welkom met hun spruit.

De aankondiging van de oud-ledenfuif naar aanleiding van het zestigjarig bestaan van Ahoy.© RR

Oud-ledenfuif

Momenteel is het door de examens waar veel Ahoy-leden voorstaan, nog vrij rustig in het jeugdcentrum. Maar 4 maart staat er een drukke oud-ledenfuif op het programma. Het is dus afwachten of de grote zaal tegen dan opnieuw vrijgegeven kan worden. Het is trouwens de eerste activiteit in het kader van het grote Ahoy-jubileum want het jeugdcentrum viert in 2023 zijn zestigjarig bestaan met nog veel meer feestelijkheden.

Dat het jeugdcentrum kampt met lekkages, is vreemd omdat het grote, opvallende gebouw pas sinds 2008 in gebruik is en toen al meer dan twee miljoen euro kostte. De architecten lieten zich inspireren door de verhalen van Jules Verne en maakten een gebouw met de allures van een duikboot. Dat leek hen wel gepast, zo vlak bij het water. (jaa)

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners